Hayvancılık işletmelerine yüzde 50 hibe desteği…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik olarak yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Hayvancılık işletmelerine yüzde 50 hibe desteği…

Hibe desteğinden faydalanmak isteyen bütün hayvan üreticilerinin 1 - 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında müracaat edebilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ no:2021/21) kapsamında  "Ahır ve ağıl inşaatları için %50 hibe desteği "başvurular başlamış olup, Başvurular 01-30 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığımızca Hibe Programı kapsamında yeni ahır/ ağıl inşaatları ile yem hazırlama makinesi, seyyar süt sağım makinesi, süt sağım tankı, hayvan kaşınma ünitesi ve otomatik suluk ekipmanları alımlarına % 50 hibe desteği verilecektir. Tebliğ gereğince hibe desteklemesinden yararlanacak gerçek ve tüzel yatırımcıların; Bakanlık Hayvancılık Bilgi Sitemine en az 1 yıl önceden kayıtlı Aktif işletmesi olması gerekmektedir. Başvurular İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Son başvuru tarihi ise 30 Temmuz 2021'dir” ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER