Gürpınar'daki denetimlere Başkan Tanış da katıldı

Van’ın Gürpınar ilçesinde Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçede bulunan zincir ve yerel marketlere zabıta ekipleriyle birlikte giderek denetim yaptı.

Gürpınar'daki denetimlere Başkan Tanış da katıldı

Başkan Tanış öncülüğünde alışveriş listesine her türlü ihtiyaç ürünün fiyatını kaydeden ekipler, kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup, olmadığını kontrol etti.

Özellikle sebze, çay, şeker, ayçiçek yağı gibi ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarının kontrolünü yapan ekipler, fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramajlarının da uygun olup olmadığını kontrol etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kamuoyunda büyük tepkilere neden olan fahiş fiyat uygulamaları nedeni ile zabıta ekiplerinin denetimlerini daha da sıklaştıracağını belirterek, “Gürpınarlıların sağlıklarını korumak, fırsatçılığın önüne geçmek ve haksız kazancı engellemek için denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz. Bugünde ekiplerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizde ilçe genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışlarını, ürün raflarındaki etiketleri ve fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz. Bu anlamda da denetimlerimizi sıklaştırarak vatandaşların sağlığını korumaya ve güvenli alışverişle buluşturmaya devam edeceğiz. Bundan sonra gerek yerli esnaf, gerekse de ulusal alışveriş mağazaları sıklıkla denetlenerek vatandaşın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER