Gürpınar’da kent ormanı kuruldu

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Van’ın Gürpınar İlçesinde Kent Ormanı oluşturuldu.

Gürpınar’da kent ormanı kuruldu

"Geleceğe Nefes" sloganıyla her yıl Türkiye genelinde gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde Gürpınar’da da fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Orman Genel Müdürlüğü ve Gürpınar Belediyesi iş birliğiyle Koyunyatağı Mahallesi Kurubaş yolu mevkiinde dikilen fidanlar sayesinde ilçenin ilk kent ormanı kurulmuş oldu.

Yaklaşık 40 bin metrekare alana 4 bin fidanın toprakla buluştuğu söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “81 ilimizde aynı anda böyle bir etkinliğin yapılmasının çok anlamlı. Gürpınar Belediyesi olarak bir yandan ilçemizin yıllardır eksikliği hissedilen parke taşlarını yollarla buluştururken bir yandan da fabrikamızla istihdama öncülük ediyoruz. Bununla beraber bugün ilçemize kazandırdığımız Gürpınar Belediyesi Kent Ormanıyla 4 bin fidanımızı toprakla buluşturduk. Etkinliğimizde herkes bir fidan dikme yarışına girerek büyük bir farkındalık oluşturdu. İnşallah önümüzdeki yıllarda da ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz. Bu kapsamda gelecek yıl programa aldığımız 120 dönüm alan içerisinde 12 bin fidanımızı toprakla buluşturmayı planlıyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil bir Gürpınar bırakmak adına bu çalışmalara önem veriyoruz” dedi.

Gürpınar İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı ise ilçede büyük bir ağaçlandırma kampanyası yürütüldüğünü kaydetti.

İlçedeki tüm kurumların katılımıyla ağaç dikim etkinliğinin gerçekleştiğini kaydeden Kaymakam Kayabaşı, şu ifadelere yer verdi: “Burada geçen sene olduğu gibi bu senede verimli bir şekilde fidanlarımızı dikerek can sularını verdik. Yeşil bir Gürpınar oluşturma adına fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Her sene bu anlamlı günde ilçemizde yeşil bir Gürpınar oluşturma adına gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu anlamda Gürpınar belediyesine ve ilgili kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Taha Güngör ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2019 yılından bu yana 11 Kasım Gününün Ağaçlandırma bayramı olarak kutlandığını söyledi.

Çalışmalarından dolayı Gürpınar Belediyesi ve ilgili kurumlara teşekkür eden Güngör, “Ağaçlandırma faaliyeti, havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu güzelliklerimizin korunması adına önemli bir etkinliktir. Kent ormanımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, katılımcılar ve öğrenciler alana getiren fidanları toprağa dikerek can suyu verdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2021, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29