Gürpınar’da 200 bin metrekarelik alanda çöp temizliği…

Gürpınar Belediyesi ve Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Ortaokulunca çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak için çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Gürpınar’da 200 bin metrekarelik alanda çöp temizliği…

Van'ın Gürpınar Belediyesi'nce başlatılan çevre temizliği kapsamında, Koyunyatağı Mahallesi okullar bölgesinde 200 bin metrekare alanda doğaya atılan çöpler toplandı.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın da katıldığı temizlik kampanyasında toplanan çöpler, kamyonlarla geri dönüşüm ve katı atık tesislerine götürüldü.

Temiz ve sağlıklı bir çevre için her vatandaşa sorumluluk düştüğünü söyleyen Başkan Tanış, ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattıklarını ifade etti.

Tanış: “İlçe merkezimizde ve diğer mahallelerimizde gerekli temizlik çalışmalarını aksatmadan sürdürüyoruz. Ne yazık ki doğanın her geçen gün kirletildiğini görüyoruz. Burada bir farkındalık oluşturmak ve temiz çevre bilincini özellikle öğrencilerimize ve çocuklarımıza anlatmak ve yaşatmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Doğada yıllarca çözülemeyen malzemeler var. Doğaya çok zarar veren bu malzemeleri toplanarak geri dönüşüm tesislerinde tekrar kullanıma sunuyoruz. Gerek enerji olarak gerekse ham madde olarak tekrar doğaya kazandırmış oluyoruz. İnsanlarımızın bu bilinçle hareket etmelerini istiyoruz. Doğa bizim çocuklarımızın geleceğidir. Kirletmeyelim, onlara temiz ve sağlıklı bir gelecek bırakalım”

Etkinliğe Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Salihoğlu, belediye birim müdürleri ile personeller, öğretmen ve öğrenciler katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2022, 12:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
VAN MERKEZDE GENEL TEMİZLİK
VAN MERKEZDE GENEL TEMİZLİK - 2 yıl Önce

Şehrimizde uzun kış sezonu boyunca birikmiş ciddi bir kirlilik var. Van belli başlı cadde ve sokaklardan, belli başlı noktalardan ibaret değil. Belli yerlerde belli zamanlarda yeşil kıyafetli 20-30 temizlik görevlisinin görülmesi şehrin temizliği için yeterli olmamaktadır. Yine belli dönemlerde belli başlı noktaların, caddelerin tazyikli suyla yıkanması da temizlik için yeterli değil. En büyük problem temizlik ekiplerinin sayıca az olması, şehrin ise geniş ve büyük olmasıdır. Büyükşehirin, Tuşba, İpekyolu ve Edremit belediyelerimizin, Karayollarının, Devlet Su İşleri kurumunun temizlik ekipleri toplamda
EN AZ BİN PERSONELDEN OLUŞMALIDIR. Bu koca şehir 50 personel, 100 personel, 150 personelle kesinlikle temizlenemez. Çünkü bu kurumlar aslında binalarda değil sahada hizmet üreten kurumlardır. Binalarda binlerce personel çalışırken sahada onlarca personel çalışırsa şehirde temizlik kesinlikle yetersiz olur. Personeller, araçlar, imkanlar, kontroller ve temizlik çalışmaları otuz- kırk mahallemizin hepsinde, bütün caddelerde, bütün sokaklarda, bütün ara sokaklarda, bütün mahalle aralarında, bütün yakın semtlerde, bütün uzak semtlerde, bütün tokilerde, bütün kaldırımlarda, bütün parklarda, bütün kıyılarda, bütün sahillerde, bütün kanallarda, bütün derelerde, insanların dolaştığı her yerde, her köşede, her açık alanda, bütün tarihi mekanlarda, bütün piknik ve mesire yerlerinde olmalıdır. İş kıyafetleriyle temizlik görevlileri gün boyu buraların hepsinde görülmelidir. Yani 365 gün temizlik lazım. Fakat şu an için acil olanı, özellikle son aylarda şehrin her yanında görülen toz, toprak, çakıl, çamur, yaprak, ot, çöp, atık, izmarit ve yoğun kirliliğin en az bir ay sürecek seferberlikle mutlaka temizlenmesidir. Mahalleleri, mahalle aralarını, uzak semtleri, ana yolları, ara yolları, kanalları, parkları, kaldırımları, çevreyi dolaşınca kirlilik, bakımsızlık, ilgisizlik hemen görülüyor. Şehrin her yerinde temizlik görevlileri ve temizliğin olduğu bir düzeni şehrimizde oluşturmalıyız. Aslında duyarlı yöneticilerimiz var. Kurumlarımız bununla ilgili genel bir toplantı yapıp en az bin kişilik ekipler kurarak, ekipleri, ekipmanları ve araç filolarını şehrin her yanına yayarlarsa temizlik, bakım, onarım, iyileştirme, güzelleştirme çalışmalarını şehrin her noktasında hayata geçirirlerse çok harika olur. Böylece yapılan diğer güzel hizmetler de gölgelenmemiş olur. Çünkü bir milyon insanın her gün ve her yerde dikkatini çeken ilk şey temizliktir. Bu husus bir eleştiri değil bütün Vanlıların talebi olarak görülsün istiyoruz. Acilen eylem planı ve çözümlerle şehrimize el atılmasını istirham ediyor, saygılarımızla hayırlı çalışmalar diliyoruz. ( 20 NİSAN 2022 ÇARŞAMBA)

SIRADAKİ HABER