Gürpınar Tekstil Fabrikası istihdama öncülük ediyor

Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, geçtiğimiz yıl Gürpınar Belediyesi tarafından 6 bin 500 metrekare alana inşa edilerek bir iş insanına kiraya verilen tekstil fabrikasında incelemelerde bulundu.

Gürpınar Tekstil Fabrikası istihdama öncülük ediyor

2019 yerel seçimleri sürecinde söz verdiği birçok projesinde olduğu gibi istihdama yönelik projelerini de hayata geçiren Başkan Tanış, bu kapsamda Gürpınar Belediyesi tarafından inşa edilen ve 270 kişiye istihdam sağlayan tekstil fabrikasının bölge açısından önemli bir üretim üssü haline geldiğini söyledi.
Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nin en kapsamlı tekstil fabrikasını inşa ettiklerini belirten Başkan Tanış, tüm olumsuzluklara rağmen fabrikayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Üretilen ürünlerin yurt dışındaki pazar ağında önemli bir yer edindiğini aktaran Başkan Tanış, “Gürpınar’ın tekstil üretiminde öncü bir ilçe olmasının önünü açtık. Burada belediye eliyle yaklaşık 15 milyon tutarında yatırım var. Bu fabrikanın açılması ilçemizdeki istihdama önemli bir katkı sağladı. Kısa süre içerisinde fabrikanın 600 kişilik istihdam kapasitesine ulaşacağına inanıyorum. Bu anlamda fabrika yetkililerimize ve çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Gürpınar ilçemize yatırımda bulunacak tüm iş insanlarına belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2022, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29