Gürpınar Hoşab yeni ihtişamına kavuşuyor

Van'ın Gürpınar Belediyesi tarafından tarihi Hoşap Kalesi'nin dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak amacıyla mahalle genelinde uygulanan "Ayağa Kalk Hoşab" projesi çalışmalarında sona gelindi.

Gürpınar Hoşab yeni ihtişamına kavuşuyor

Gürpınar Belediyesi'nce Tarihi Hoşab Kalesi'nin dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak amacıyla hayata geçirilen 'Ayağa Kalk Hoşab' projesi birinci etap çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Selçuklu kervansaray mimarisinden esinlenerek inşa edilen yapının içerisinde 27 işyeri ve 18 konut yer alırken, 3 etaptan oluşan proje tamamlanmasıyla birlikte mahallenin çehresini değiştirecek.

"Ayağa Kalk Hoşab" projesi çalışmalarında sona gelinirken, yıl içerisinde hizmete alınması planlanan binanın, mahallede olan konut ihtiyacına da çözüm bulması bekleniyor.

Bölgedeki çalışmalar tarihi dokuya uygun yapılırken,  projenin tamamlanmasıyla mahallenin çehresinin değişmesi hedefleniyor.

Hoşab'ın sosyo-kültürel yapısı ve kalenin tarihi siluetine uygun olarak 3 etap halinde planlanan proje, önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

"HOŞAB VAN'IN AÇILAN KAPISI OLACAK"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, "İlçemizi ilmek ilmek tarihle ve kültürle dokuyarak, daha yaşanılabilir bir Gürpınar'ın inşası için çalışıyoruz. Bunun içinde var gücümüzle çalışarak tüm kurumlarımızın işbirliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz "Ayağa Kalk Hoşab" projesinin ilk etap çalışmalarında sona geldik. İnanıyorum ki projemizin tamamlanmasıyla birlikte Hoşab Van'ın açılan kapısı olacak. Proje sona erdiğinde kazanan Hoşap halkı, Gürpınarımız ve Türkiyemiz olacak. Tarihi Hoşap Kalesi'nin dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak amacıyla güzel bir projeye hayata geçiriyoruz. Selçuklu kervansaray mimarisinden esinlenerek inşa ettiğimiz yapının içerisinde 27 işyeri ve 18 konut yer alıyor. Projemiz 3 etaptan oluşuyor. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte Hoşab'ın çehresi tamamen değişecek. İlk etap çalışmalarında sona gelinirken, yıl içerisinde ilk etabımızı hizmete açmayı planlıyoruz. Tamamlanan binamızın hizmete alınmasıyla mahalledeki konut ihtiyacına da çözüm olacak. Hoşab'ın sosyo-kültürel yapısı ve kalenin tarihi siluetine uygun olarak 3 etap halinde planlanan projemiz, önümüzdeki yıllarda da devam edecek" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER