Gürpınar Belediyesi’nden anlamlı proje

Van’ın Gürpınar Belediyesi kullanılmış ve ömrünü tamamlamış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyip ekonomiye tekrar kazanmasını sağlamak amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına ayakkabı ve giysi kumbarası yerleştirdi.

Gürpınar Belediyesi’nden anlamlı proje

Gürpınar Belediyesi, ülke genelinde başlatılan "Sıfır Atık” projesi kapsamında çeşitli projeler yürütüyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hedefiyle geri dönüşüm yelpazesini gün geçtikçe genişleten belediye, bu kapsamda atık kağıt, plastik, cam, kompozit, pil, tekstil ürünleri, ayakkabı, elektrikli ve elektronik eşyalar gibi birçok farklı alanda geri dönüşüm yaparak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafet ile ayakkabıların da geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilçenin 15 ayrı noktasına ayakkabı ve giysi kumbarası yerleştirdi.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış konuyla ilgili yaptığı açıklamada “sıfır atık” projesi kapsamında ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Tanış, “Toplum olarak atıkların geri dönüşüm gerekliliği ve önemi noktasında bilinçlenmeli ve atıklarımızın ülke ekonomimize katkı sağlayacağı gerçeğini bilmeliyiz. Gürpınar Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla daha yaşanabilir bir Gürpınar için çaba sarf ediyoruz. Birilerinin eskisi, birilerinin yenisi olsun. Tüm vatandaşlarımızdan evlerinde kullanmadıkları tekstil ve ayakkabılarını çöp yerine bu kutulara bırakmalarını istiyoruz. Her projemizde olduğu gibi giysi ve ayakkabı toplama kumbarası uygulamasına da halkımızın destek olacağını inanıyorum” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29