Gürpınar Belediyesi’nden açık havada kahvaltı etkinliği…

Gürpınar Belediyesi tarafından Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla, Gürpark Millet Bahçesi’nde kahvaltı etkinliği düzenlendi. Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gençlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Gürpınar Belediyesi’nden açık havada kahvaltı etkinliği…

6 Haziran Dünya Kahvaltı Günü dolayısıyla bir gün öncesinden kahvaltı etkinliği düzenlediklerini söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, dünyada Van Kahvaltısı’nın meşhur olduğunu söyleyerek, Gürpınar’da da Norduz Kahvaltısı’nı duyurmayı amaçladıklarını belirtti.

Van’daki birçok gazetecinin de katıldığı ve bir o kadar renkli geçen kahvaltı etkinliğinde, gençler yeşil alanlara serdikleri sedirlerin üstünde kahvaltı yaptı.

Daha önce gençlere böyle bir etkinlik yapacakları sözünü verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Pandemi döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı oldu. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı gençlere evde kalın çağrısı yapıldı. Biz de Gürpınar Belediyesi olarak bir çağrıda bulunduk. ‘Siz evde kalın, sabredin, kurallara uyun, sizlerin bizler için kıymetlisiniz, zamanı geldiğinde beraber kahvaltı yapacağız’ demiştik. Normalleşme süreciyle bunu gerçekleştirdik. Bunu da Dünya Kahvaltı Günü’yle birleştirdik. Güzel bir etkinlik oldu. Pandemi dolayısıyla biraz sınırlı tuttuk. Yoğunluk olmamasını istedik. 300-400 kişinin katılımıyla bunu gerçekleştirdik. İnşallah bunu geleneksel hale getirip, her yıl yapacağız. İnşallah gelecek yıl çok daha yoğun katılımlı bir kahvaltı etkinliği yaparız” ifadelerini kullandı.

Detaylar gelecek...

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2021, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER