Gülpınar: Vanspor olarak kaybetmek istemiyoruz

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, Turgutluspor karşısında alınan galibiyeti değerlendirerek, maça iyi hazırlandıklarını ve hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Teknik Direktör Gülpınar, kalan maçları da kazanıp yollarına kayıpsız devam etmek istediklerini vurguladı.

Gülpınar: Vanspor olarak kaybetmek istemiyoruz

   Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, ligin ilk devresini lider olarak bitirmek istediklerini vurgulayarak, önümüzdeki üç maçı kayıpsız geçtikten sonra, ilk devrenin son maçı olan Eyüp maçında finali iyi bir şekilde yapmak istediklerini belirtti.

    “YOLUMUZA KAYBETMEDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
    Yakaladıkları istikrarı devam ettirmek istediklerini söyleyen Gülpınar, “Oyuncu grubumuzu tekrardan tebrik ediyorum. Hafta içerisinde Karabük’ten döndükten sonra Turgutluspor maçının ne kadar zor olabileceğiyle alakalı hem rakiple alakalı yaptığımız analizlerde hem de seyrettiğimiz görüntülerde takım oyuncularımızı bu maçla alakalı bilgilendirdik ve çok zor bir maç olacağını söylemiştik. Fakat arkadaşlarımız da bu bağlamda çok iyi konsantre oldular. Rehavete kapılmadan iyi bir mücadele sergilediler. Bilindiği gibi bir önceki Serik maçında çok iyi bir oyun ortaya koymuştuk, fakat son dakikalarda yediğimiz golle 3 puan almamız gereken maçta beraber kaldık. Hakikaten o maç bizi çok üzdü. Bunun üzerine Karabük’ü kazanıp, Turgutlu’yu da geçersek en azından rakiple aramızdaki puan farkını açıp inşallah hesapladığımız gibi devreye ilk iki içerisinde girme adına güzel bir adım atmış olacaktık. Ona göre çalıştık. Antrenmanlarımızı rakibin eksiklerine göre yaptık. Oyuncularımız da bunu çok iyi uyguladılar. Çünkü rakip bu ligde ender rastlanan bir sistemle oynayan takımlardan birisiydi. Defans hattını 5’li oluşturup, 3 orta saha, 2 santrafor oynayan bir takım. Bizde oyun planımızı ona göre yaptık. Antrenmanlarımızı ona göre yaptık ve çok şükür 3 gol atıp, 3 puan kazandık. Belki daha fazla gol atabilirdik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Önemli olan bizim burada galip gelmemizdi. Çok şükür bu maçı geçtik. Bundan sonraki maçlarımızı da inşallah kayıpsız geçip yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.


    “EYÜPSPOR’LA FİNALİ İYİ BİR ŞEKİLDE YAPIP, İKİNCİ YARI ANLAMINDA HEDEFE VARMAK İSTİYORUZ”
    Eyüpspor maçına kadar kayıpsız geçmek istediklerini belirten Gülpınar, “Ligin ilk yarısını lider bitirmek bizim hedefimiz. Bu sadece bizimle alakalı olan bir durum değil. Şuan 3 puanlık bir farkımız var. Lider Eyüpspor ile içeride oynayacağımız bir maçımız var. Eyüpspor’un 3 puan fazlası ve bir maç eksiği var. Bu onlar için bir avantaj. Biz onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve Eyüpspor maçına kadar inşallah kayıpsız geçip, 3’te 3 yapıp, Eyüpspor’la finali iyi bir şekilde yapmak istiyoruz. İkinci yarı anlamında hedefe varmak istiyoruz. Bunu yapabilecek güçteyiz. Oyuncularımızın son haftalarda ortaya koyduğu oyun, mücadele, istek, arzu gözle görülebiliyor. İnşallah bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

    “SÜREKLİ ÜSTÜNE KOYARAK GİTMEK ZORUNDAYIZ”
    Takımdaki performansın artmasıyla alakalı bilgi veren Gülpınar, “Benden önce Sedat Cengiz orta sahada oynatılıyordu. Ben geldikten sonra biraz daha taktiksel değişikliğe gittik ve Sedat’ı biraz daha önde oynattım. Taktiksel bir değişikliğe giderek orta sahayı 3’ledik. Takım direncini arttırıp, hem de yaptığımız ataklarda orta sahadaki futbolcuların da atağa destek vermesini istedik ve bunun da meyvelerini çok şükür alıyoruz. Attığımız goller ve kazandığımız maçlarda bu değişikliğimizi çok güzel bir şekilde ortaya çıkardı. Sedat’ı biraz daha öne alıp, orta sahayı üçlememiz bizim takıma doğru şekilde yansıdı. Sedat’ın önde oynaması, Utku’ya da çok önemli bir fayda sağladı. Onu da en azından rahatlattı. Daha önce pozisyona giremiyorduk, yada ileride çoğalamıyorduk. Son maçlarda çok net bir şekilde ortaya çıktı ki, ileride çok rahat çoğalabiliyoruz, daha fazla pozisyona girebiliyoruz. Buda oyun anlamında bizi çok mutlu ediyor. Çalışmaya devam edeceğiz, durmak gibi bir şansımız yok. Sürekli üstüne koyarak gitmek zorundayız. Çünkü ligde ikinci yarılar her zaman daha zor olur. İkinci yarıda maçlar çok daha çekişmeli olacak, çok daha zor olacak. Bunun içinde bizim en az bu performans kadar, performans göstermemiz lazım ki, hedeften kopmadan finali yakalayabilelim” diye konuştu.


   “İÇERİDEKİ OYUNCULARIMIZ ÜCRETLERİNİ ALDIKTAN SONRA, TRANSFERE BAKACAĞIZ”
   Transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gülpınar, “Biz içerideki oyuncuların alacaklarını almadan, transfer yapmaktan yana değiliz. Müthiş bir özveri ile buraya getirmiş oyuncu grubunun alacaklarını almadan herhangi bir transfer yapmak onlara büyük bir haksızlık olur. Bizde bunu kabul etmeyiz. Bilindiği gibi genel anlamda maddi problemlerimiz var. İnşallah bu kısa bir süre içerisinde çözülecek diye bekliyoruz. Bizim tek önceliğimiz içerideki oyuncuların tatmin olabilecek şekilde ücretlerini alması, transfer olacaksa, ondan sonra olması daha doğru olur. Transfer bu işin kolay kısmı, çünkü Vanspor bugün itibariyle zirvede. Play-off grubunda gidiyor. Buraya oyuncu getirmek sezon başı kadar zor olmaz. Onun da bilincindeyiz. Dediğim gibi önceliğimiz içerideki oyuncularımızın ücretlerini aldıktan sonra, transfere bakacağız” dedi.

   “HERKES BU TAKIMI BİR YERE GETİREBİLMEK İÇİN UĞRAŞIYOR”
    Van’ın üst ligleri hak ettiğini söyleyen Gülpınar, “Van halkının futbola olan ilgisi, alakası, takımına desteği inanılmaz. Maçlar her ne kadar seyircisiz oynansa da taraftarlarımız takımlarını çok iyi takip ediyor. Desteklerini bizden esirgemiyorlar. Onlardan desteklerini sürdürmelerini istiyoruz. İnşallah ileriki dönemlerde maçlar seyircili oynanmaya başladığı zaman zaten onların desteğini hep isteyeceğiz ve hep bekleyeceğiz. Biz onlar var gibi oynuyoruz. Onlar için mücadele ediyoruz. Bu takımda bizde, oyuncularda gelip geçicidir. Sonuçta Vanspor gerçeği var. Herkes bu takımı bir yere getirebilmek için uğraşıyor. Van şehri de bunu çok fazlasıyla hak ediyor. PTT ligini, Süper Lig’i hak ediyor. Bu bir süreç, bu süreci en çabuk ve en kolay şekilde atlatabilirsek, inşallah hedefe ulaşmayı düşünüyoruz. Eyüpspor’un belli bir çizgisi var, inanılmaz bütçeleri var. Bunun yanında Sakaryaspor’u zaten herkes biliyor. Onlarda sezon başında çok büyük paralar harcadılar. Arkadan gelen Kırklareli, Kırşehir gibi şehir takımları var. Kadro kalitesi iyi olan Serik takımı var. 7-8 takım arasında şampiyonluk yarışı olmasa bile, play-off yarışının sürekli devam edeceğini düşüyorum. Arkadan oturmuş bir Karacabey takımı var. 7-8 takım ikinci yarıda play-offu zorlayacaktır. Zirve yarışı ise 3-4 takım arasında geçecek gibi gözüküyor. Bunları söylemek için biraz erken. En azından ikinci devreyi görüp, ondan sonra konuşmak biraz daha doğru olur” ifadelerini kullandı.Van Bölge Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER