Gülpınar: Galibiyet serisi başlatmak istiyoruz

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bugün sahalarında konuk edecekleri Kırşehir Belediyespor'u mağlup ederek, galibiyet serisi başlatmak istediklerini vurguladı.

Gülpınar: Galibiyet serisi başlatmak istiyoruz

  Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bugünkü Kırşehir Belediyespor maçı öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Gülpınar, Kırşehir maçını kazanarak çıkışa geçmek istediklerini söyledi.

  Kendileri için kırılma maçlarından birine çıkacaklarını belirten Gülpınar, maçı kazanmak için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini ifade etti. Gülpınar, bu maçı kazanıp, son iki maçtır yaşadıkları mağlubiyetlere son verip, bir galibiyet serisi başlatmak istediklerini belirtti.

  Hedeflerinin ligi en üst noktada bitirmek olduğunu vurgulayan Gülpınar, Bodrumspor karşısında istek ve arzuyu Kırşehir maçında da sahaya yansıtmak istediklerini ifade etti. Maçı kazanmak için sahaya çıkacaklarını belirten Gülpınar, Ömer Yıldız, Utku Şen ve Rüştü Hanlı'nın sakatlıklarından dolayı bu maçta görev alamayacağını söyledi. Emre Özkan ve Yakup Demir'in ise cezasının bittiğini belirten Gülpınar, taraftarlara destek çağrısında bulundu.

  Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda bugün saat 14.00'te başlayacak olan karşılaşmayı Bilal Köseoğlu, Yiğit Çam, Sezgin Şahbaz ve Egemen Artun hakem dörtlüsü yönetecek.  Vanspor, grupta çıktığı 26 maçta 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet alırken, attığı 40 gole karşılık kalesinde 24 gol gördü. Vanspor 47 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

  Zorlu rakip Kırşehir Belediyespor ise çıktığı 26 maçta 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet alırken, attığı 35 gole karşılık kalesinde 22 gol gördü. Kırşehir Belediyespor ise 43 puanla altıncı sırada yer alıyor.

  "MAÇI KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAĞIZ"

  Kırılma maçlarından birine çıkacaklarını belirten Gülpınar, "Kırşehir maçı bizim için kırılma maçlarından bir tanesi. Bu maçı kazanırsak play-off anlamında çok iyi bir yol kat etmiş oluruz. Rakibimiz güçlü ve iyi bir ekip. İyi bir takımları var. Sezonun ilk yarısında Kırşehir'e karşı hak etmediğimiz bir mağlubiyet olmuştu. Bu maç bizim adımıza ligin kırılma maçlarından bir tanesi. İnşallah kazanmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Bu maçı kazanıp, son iki maçtır yaşadığımız mağlubiyetlere son verip, bir galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. Tabi son maçlarımızda hep üst sıralarda oynayan ve hedefleri olan takımlarla oynadık. Kırşehir maçından sonra bu zorlu peridoyu geçeceğiz. Bizim hedefimizi ligi bitirebildiğimiz en üst noktada bitirebilmek. Ligi ikinci sırada bitirmek için uğraşacağız. Rakibimizde de bir form düşüklüğü var. Onlarda son haftalarda içeride ve dışarıda kaybediyorlar. Bizim son oynadığımız Bodrum maçındaki istek ve arzuyu sahaya yansıtabilirsek, bizim için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Tabi her maç farklı oluyor. Eksiklerimiz var. Utku ve Ömer Yıldız'ın sakatlıkları bulunuyor. Rüştü Hanlı'nın bir sakatlığı var. İlk yarıdaki sakatlığından dolayı hala ağrısı oluyor. Elimizde kalan sağlamlarla bir onbir oluşturup, maçı kazanmak için sahaya çıkacağız" diye konuştu.

  TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI…

  Taraftarlardan sonuca bağlı olmaksızın destek beklediklerini belirten Gülpınar, "Utku, Ömer ve Rüştü'nün bu maçta oynamaları çok düşük bir ihtimal, kadroda olabilirler. Son durumları maç günü belli olacak. Ömer Yıldız, Bodrum maçından sonra hiç antrenmana çıkamadı. Utku aramıza yeni katıldı. Emre ve Yakup'un cezası bitti. Şans vermemiz halinde bu maçta görev alabilecekler. Çocuklar her anlamda iyi bir şekilde mücadele ediyorlar. Eksiklere, noksanlara rağmen buraya kadar getirdiler. Taraftarımızdan bugüne kadar hep destek bekledik. Taraftarımızın sonuç ne olursa olsun bu takımı desteklemeleri lazım. Çünkü eşit şartlarda ve eşit rakiplerle yarışmıyoruz. Eyüp, Sakarya, Bodrum olsun bunların bizden manevi güçleri çok fazla. İmkânları çok fazla. Bizim oyuncularımız da bunları bir kenara atıp, dillendirmeden en iyi şekilde mücadele ediyorlar. Her anlamda alkışı hak ediyorlar. Taraftarımızdan sonuç ne olursa olsun destek bekliyoruz. Bu takım Allah nasip ederse play-off'a kalacaktır. Her anlamda, her sonuçta, her maçta taraftarımızdan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

  GRUPTA ÇEKİŞMELİ MAÇLAR…

  Lider Eyüpspor evinde Tetiş Yapı Elazığspor'u konuk ederken, ikinci sırada bulunan Bodrumspor deplasmanda Pazarspor'a konuk olacak. Üçüncü sırada bulunan temsilcimiz Vanspor, evinde 6'ncı sıradaki Kırşehir Belediyespor'u konuk ederken, dördüncü sıradaki Sakaryaspor evinde 11'ci sıradaki Karacabey Belediyespor'la karşı karşıya gelecek. Beşinci sıradaki Turgutluspor evinde Sivas Belediyespor'u konuk edecekken, Kırklarelispor evinde Mamak FK'yı konuk edecek.

  Etimesgut Belediyespor evinde Kardemir Karabükspor'u konuk ederken, Serik Belediyespor deplasmanda GMG Kastamonuspor'u konuk olacak.  Tarsus İdman Yurdu evinde Pendikspor'u konuk edecek. Karatay Termal 1922 Konyaspor ise evinde Bayburt Özel İdarespor'u konuk edecek.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER