Görentaş: Suni tohumlama çalışmaları sürüyor

Van Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Hayvancılığın Geliştirilmesi' projesi kapsamında suni tohumlama çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Görentaş: Suni tohumlama çalışmaları sürüyor

  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan ödeneklerle sürdürülen projenin bütün ilçeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

  Bu kapsamda Van Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Hayvancılığın Geliştirilmesi' projesi kapsamında suni tohumlama çalışmaları sürdürülüyor.

  Van Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından hayvan sağlığına yönelik çalışmalar ile birlikte yetiştiricilere suni tohumlama kültürünün yaygınlaştırılması ve bilincinin oluşturulması, bu uygulamalar ile yüksek verimli yavruların elde edilmesi için çalışmalar yapılıyor.

  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, suni tohumlamanın günümüzde sığırlarda genetik ilerlemeyi sağlayan ve yaygın biçimde kullanılan etkin araçlardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

  Müdür Görentaş, suni tohumlama ile üretiminde önemli bir artış sağlandığı gibi, etçi buzağıların daha ağır, düvelerin daha üstün, verimli ve hayvanların karkas kalitesini de önemli ölçüde yükselttiğini söyledi.

  Suni tohumlama ile bir damızlık boğadan tohumlamaya göre daha fazla yararlanmanın mümkün olduğunu ifade eden Müdür Görentaş, Van'daki hayvan potansiyeli dikkate alındığında ırk ıslahında önemli bir ölçüde iyileştirme amaçlandığını vurguladı.

   Müdür Görentaş, kent genelinde 'Hayvancılığın Geliştirilmesi' projesi kapsamında suni tohumlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini de ifade etti.

   Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER