Gevaş'ta tarım arazileri suya kavuşuyor

Van'ın Gevaş ilçesinde Karşıyaka-Hişet güzergahında yapılacak olan 6,5 kilometrelik su arkı ile tarım arazileri suya kavuşacak.

Gevaş'ta tarım arazileri suya kavuşuyor

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve beraberindeki heyet Gevaş ilçesinde Karşıyaka-Hişet güzergahında yapılacak olan 6,5 kilometrelik su arkı alanında incelemelerde bulundu.

Gevaş Belediyesi'nin Karşıyaka-Hişet güzergahında hayata geçireceği 6,5 kilometrelik su arkı ile tarım arazileri suya kavuşacak.

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Değirmencioğlu ve Karşıyaka Mahalle Muhtarı Nihattin Sezer, yüklenici firma yetkilileriyle birlikte 6.5 km uzunluğundaki ark alanında, incelemelerde bulunuldu.

Gevaş Belediyesi'nin girişimleri ile Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in desteğiyle Hişet güzergahında yapılacak olan su arkı ile tarım arazileri suya kavuşacak.

Van'ın tarımlar faaliyetlerinin yoğun olarak yürütülen ilçelerden biri olan Gevaş'ta yapılacak olan ark ile, tarım arazilerinin su ihtiyacı karşılanacak.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29