Genel Sekreter Çelikel, Edremit'teki yol çalışmalarını inceledi

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel,  Edremit TOKİ yolunda devam eden yol yapım çalışmalarını  inceledi.

Genel Sekreter Çelikel, Edremit'teki yol çalışmalarını inceledi

Büyükşehir Belediyesince kentte başlatılan yol yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda Fen işleri Dairesi Başkanlığı tarafından Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu ile Van Çimento fabrikası arasında bulunan 4.5 kilometrelik Edremit TOKİ yolunda yapılan çalışmalar sürüyor. Birinci etabı geçen yıl tamamlanan yolun ikinci etabındaki çalışmalarda ise sona gelindi.

Sabah saatlerinde TOKİ yolunda incelemelerde bulunan Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, ilk olarak çalışmaları tamamlanan birinci etabı gezdi. Ardından devam eden ikinci etap çalışmalarını inceleyen Çelikel, yapılan çalışmalarla ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Tapan ve yüklenici firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Geçtiğimiz yıl Çimento Fabrikası ile Eski TOKİ Kavşağı arasındaki kısımda asfalt yenileme çalışmaları tamamlanan projenin 2. Etabı olan Eski TOKİ Kavşağı ile Nur Tatar Spor Salonu arasındaki kısımda ise dolgu, reglaj ve sanat yapılarını bitirilerek, asfalt çalışmaları ise devam ediyor. Kısa sürede tamamlanması planlanan 4.5 kilometrelik yolun tamamı ışıklandırılarak peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Ayrıca yolun sağ şerit tarafına kaldırım, sol şerit tarafına ise bisiklet yolu yapılması planlanıyor.

Öte yandan asfalt serimi yapılan yolda Ulaşım Daire Başkanlığınca yol çizgi ve trafik levha çalışması yapılacak.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2021, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER