Galibiyetle başlamak…

Öncelikle ikinci devrenin ilk maçında Pazarspor deplasmanından 2 gol ve 3 puanla dönen ekibimizi tebrik ediyoruz. Bu galibiyetle liderle aramızdaki puan farkı da 8'den 6'ya inmiş oldu.

Galibiyetle başlamak…

Tabi ligin ikinci devresine galibiyetle başlamak, elbette şampiyonluk yarışında 'bizde varız' demek oldu.

Evet, yaklaşık bir aylık aranın ardından ligin ikinci devresi başladı. 19 hafta sürecek olan ligin ikinci devresinde takımları zorlu ve kritik  karşılaşmalar bekliyor.

Çünkü bir yandan şampiyonluk, bir yandan Play-Off ve bir yandan kümede kalma mücadelelerinde 19 takım telafisi olmayan maçlar oynayacak.

Dengelerin çokça değiştiği 3 puanlık sistemde takımlar şanslarını sonuna kadar sürdürmenin hesaplarını yapacak.

İşte Ligin ikinci devresi ilk maçlarında özellikle lider Bucaspor ve yakın takipçisi Kocaellispor'un 2 puan kaybı yaşaması, diğer takımların şampiyonluk için iştahını kabarttı. Çünkü yaşanan 2 puan kaybıyla Play-Off potasındaki takımlarla aradaki puan farkı biraz daha kapanmış oldu.

Önümüzdeki 18 haftalık maratonda da ilk devrede olduğu gibi çokça sürpriz sonuçların çıkacağı ve herhangi bir kopma yaşanmayacağını ikinci devrenin ilk maçları bize göstermiş oldu. Yani görünen zirvede fazla kopma olmadan lig tamamlanacak.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda Pazarspor maçında alınan galibiyetin sevinci var. Alınan bu galibiyetle puanını 36'ya çıkaran ekibimiz Play-Off potasında beşinci sırada yer aldı. Lider Bucaspor ve Kocaellispor'un haftayı 1 puanla kapatmasıyla aramızdaki puan farkı 6'ya inmiş oldu.

Ligin ilk devresini kapatırken liderle aramızda 8 puan fark vardı. Ligin ikinci devresinin ilk maçında bu fark 6'ya inmiş oldu. İnanıyorum ki takımımız bu aradaki 6 puanlık farkı da önümüzdeki birkaç hafta da kapatacaktır.

Çünkü ligin ilk devresinde yakalanan istikrarlı gidişatın verilecek desteklerle aynen devam edeceğine inanıyoruz. Şimdi Pazar maçını unutup, rehavete kapılmadan Fethiyespor maçına kilitlenmeliyiz.

Hiç bir rakibi küçümsemeden hazırlıklarımızı sürdürmeli, disiplini kesinlikle elden bırakmamalıyız.

Yakalanan bu istikrar önemlidir. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. O açıdan Fethiyespor maçında tribünler ful dolmalı ve takıma destek her zamankinden fazla olmalıdır.

Tekrar Pazarspor maçında alınan galibiyetten dolayı takımımızı yürekten tebrik ediyor, Ferthiyespor maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER