Etimesgut Belediyespor- Vanspor maçının detayları

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek, yenilmezlik serisini 16 maça çıkardı. Kırmızı- Siyahlı takım bu galibiyetle puanını 61'e çıkarmayı başardı. Lider Kocaelispor'un evinde 1461 Trabzon FK ile 1-1 berabere kalması sonucu Vanspor ile Kocaelispor arasındaki puan farkı 1'e indi.

Etimesgut Belediyespor- Vanspor maçının detayları

İlk devrenin son haftalarında ortaya koyduğu başarılı çıkışı, ikinci devrede oynadığı maçlarda da sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, istikrarlı gidişatını Etimesgut Belediyespor karşısında da sürdürdü.

Ligde oynadığı son 16 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen ve kalesini 11 maçtır gole kapatan Vanspor, yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Etimesgut Belediyespor karşısında aldığı galibiyetle puanını 61'e çıkaran Van temsilcisi, lider Kocaelispor ile arasındaki puan farkını 1'e düşürdü.

Ev sahibi Etimesgut Belediyespor Önder Engin Teknik sorumluluğunda sahaya; Abdulaziz Demircan, İsmail Güner, Furkan Polat, Fatih Cerlek, Reşo Akın, Mehmet Sıddık İstemi, Yasin Elmas, Talha Özler, Aykut Civelek, Turan Yılmaz ve Muhammet Beşir onbiri ile çıktı.

Konuk Vanspor ise, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Haydar Yılmaz, Furkan Sakı, Erkul Küçük, Utku Şen, Emrah Tacir, Uğur Âdem Gezer, Hasan Bilal, Emre Oymak, Şerif Doğan, Sedat Komi ve Barış Sağır onbiri ile çıktı.

Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan mücadeleyi; Murat Türkoğlu, Metin Yalçın, İsmail Ertunç ve Melih Kurt hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ilk yarısına ev sahibi takım başladı.

26. dakikada Vanspor sağ kanattan atak geliştirdi. Barış'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Emrah Tacir'in ortasında savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

29. dakikada Etimesgut Belediyespor'da Reşo'nun uzaktan sert şutunda top yandan auta çıktı.

32. dakikada Vanspor sağ kanattan atak geliştirdi. Şerif'in pasıyla topu ceza alanı içine kadar süren Emrah Tacir'in ortasında, savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

44. dakikada Vanspor sağ kanattan etkili geldi. Erkul'un ceza alanına yaptığı ortada topla buluşan Emrah Tacir, topu müsait pozisyondaki Emre'ye aktardı. Emre'nin ceza alanı dışındaki sert şutunda top az farkla üstten auta çıktı.

İlk yarının sonuna 3 dakikada uzatma eklendi.

45+2. dakikada Vanspor Erkul ile önemli ataktan faydalanamadı.

Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA TEK GOL…

İkinci yarıya konuk Vanspor başladı.

47. dakikada Vanspor gole yaklaştı. Gelişen atakta ceza alanı içinde topla buluşan Emrah'ın şutunda, kaleci topu son anda kornere çeldi.

49. dakikada Vanspor'da Emrah Tacir'in ceza alanı dışındaki şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.

54. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Gelişen Vanspor atağında ceza alanı dışında paslaşan futbolcular son olarak topu müsait pozisyondaki Hasan'ın önünü bıraktı. Hasan'ın sert şutunda kaleciden dönen topu, Sedat Komi ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

60. dakikada gelişen Etimesgut Belediyespor atağında, Furkan'ın sert şutunda top kaleci Haydar'da kaldı.

68. dakikada Etimesgut Belediyespor'da Yasin Elmas ve Mehmet Sıddık İstemi oyundan çıkarken, Vedat Bora ve Hüseyin Fıstıkçı oyuna dahil oldu.

69. dakikada Vanspor'da Şerif Doğan ve Hasan Bilal oyundan çıkarken,  Sabit Hakan Yılmaz ve Miraç Acer oyuna dahil oldu.

71. dakikada Etimesgut Belediyespor, Hüseyin Fıstıkçı ile önemli ataktan faydalanamadı.

72. dakikada Etimesgut Belediyespor'da Fatih sarı kart gördü.

78. dakikada Vanspor'da kaleciyle karşı karşıya kalan Emre Oymak, topu kalecinin üzerine vurdu.

79. dakikada Vanspor'da Emre Oymak yerini Muhammed Ali Doğan'a bıraktı.

82. dakikada Etimesgut Belediyespor'da Furkan Polat'ın uzaktan sert şutunda top kaleci Haydar'da kaldı.

84. dakikada Etimesgut Belediyespor, iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Muhammed Beşir ve Fatih Cerlek oyundan çıkarken, Gülhan Üreyen ve Berk Akgönül oyuna dahil oldu.

86. dakikada Vanspor da iyi oyuncu değişikliği birden yaptı. Utku Şen ve Emrah Tacir oyundan çıkarken, Tayyip Kanarya ve Oğuzhan Eskiköy oyuna dahil olan isimler oldu.

88. dakikada Etimesgut Belediyespor'da Reşo Akın yerini Medeni Bingöl'e bıraktı.

Maçın sonuna 6 dakika uzatma eklendi.

90+4. dakikada Vanspor'da Tayyip sarı kart gördü.

90+6. dakikada Vanspor'da Tayyip'in şutunda top üstten auta çıktı.

Maç Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçta başka gol olmadı ve Van temsilcisi zorlu deplasmandan 3 puan çıkarmayı başardı.

Vanspor böylece yenilmezlik serisini 16 maça yükseltti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz- Salih Deniz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER