Erdoğan: Van sınırında çalışmalarımız sürüyor

Kanal 7-Ülke TV-24 TV-TV 360-TVNET ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen canlı yayında gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye sınırlarındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, Van, Ağrı, Hakkâri ve Iğdır sınırında duvar çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Erdoğan: Van sınırında çalışmalarımız sürüyor

Van, Ağrı, Hakkâri ve Iğdır illerinin İran sınırında bulunan iller olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da duvar çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Şuan itibariyle 157 kilometre duvar ördüklerini belirten Erdoğan, sınırdaki duvar çalışmalarının tamamını bitireceklerini ifade etti.

"VAN'DA DA DUVAR ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN ŞEKİLDE SÜRÜYOR"

Düzensiz göçle mücadele noktasında, bu etkinliğin artırılması amacıyla yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Erdoğan, "Sınır güvenliğimizi tahkim etmek için farklı önlemleri devreye aldık. İran sınırımızda 4 ilimiz var, Ağrı, Hakkari, Iğdır ve Van. Bu sınırımızın tamamı duvarla örülecek. Ağrı ve Iğdır sınırındaki duvar çalışmalarını tamamladık, o bitti, Hakkari'de de yarısına geldik. Van'da da duvar çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Şu an itibarıyla 157 kilometresi tamamlandı, bunun tamamını bitireceğiz. Kalan sınır boyunca güvenlik duvarı inşaat çalışmaları devam edecek" dedi.

295 KİLOMETRELİK SINIR HATTININ TAMAMINA DUVAR ÖRÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye-İran sınır güvenliğinin sağlanması, yasa dışı geçişler ile kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi ve teröristlerin sızmasının engellenmesi amacıyla 295 kilometrelik sınır hattının tamamına duvar örülmeye devam ediyor. Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı'nın Doğubayazıt ile Hakkari'nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

DUVAR ÇALIŞMALARININ İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sınırda kurulan beton santrallerinde üretilen 3 metre yükseklik, 2 metre 80 santimetre genişlik ve 7 ton ağırlığındaki beton bloklar, iş makineleriyle önceden zemini hazırlanan sınır hattına titizlikle yerleştirilirken, Van-İran sınırlarında 64 kilometrelik hatta yapılacak modüler duvar çalışmalarının ikinci etap çalışmalarına da geçildi. Güvenlik duvarı güzergahında paralel yapılacak hendek ve yolda sınır birlikleri de 7 gün 24 saat devriye gezerek gözetim altında tutacak.

SİHA VE İHA'LAR DA ÜST DÜZEYDE KULLANILIYOR

Özellikle Afganistan'da Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından İran sınırından Türkiye'ye düzensiz göçmenlerin baskısı beklenirken, alınan yoğun güvenlik önlemleri arttırıldı. Öte yandan sınır hattında SİHA ve İHA'lar da üst düzeyde kullanılıyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER