Erdoğan: Şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5'inci yıl dönümü programı kapsamında Külliye'de bulunan anıta çelenk bıraktı. Eroğan buradaki programının ardından şehit yakınları ve gazilere seslendi. Açıklamalarında önemli mesajlara yer veren Başkan Erdoğan, "Allah şahittir, milletim de emin olsun ki o gece darbeciler Marmaris'te veya İstanbul'da karşımıza dikilselerdi şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim." dedi.

Erdoğan: Şehadete yürümek için tereddüt etmeyecektim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz hain darbe gişiminin beşinci yıl dönümü programı kapsamında az önce Külliye'de bulunan anıta çelenk bıraktı. 

    Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan çelenki bıraktıktan sonra dua okudu.

   Daha sonra anıttan ayrılan ikili ve beraberindekiler Külliye'deki törenin gerçekleştirileceği yere gitti.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nde konuştu. 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, "Türkiye'nin benzer ihanetlere uğramaması için başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleri, her türlü fitne ve fesat odaklarına karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, "Millete silah çekenin, milletin kanını dökenin, milletin bayrağına ve ezanına göz dikenin, milletin geleceğini karartmaya kalkanın affı da olmaz müsamahası da olmaz." dedi.

    Müzenin salonları ve diğer üniteleriyle bu büyük mücadelenin sembol mekanlarından biri olacağını söyleyen Erdoğan, "Yaklaşık 66 bin metrekarelik müze bölümü, 57 metreye 75 metrelik elips kubbesi, açık hava vadili 93 bin metrekarelik peyzaj alanı, 809 araçlık otoparkı ile bu eser inşallah şehitlerimizin hatırasını hep yaşatacaktır. Kubbe bölümü dışında tamamının yerin altında bulunması ve dünyada ilk defa tüm kapalı alanların salgın tehdidine karşı ozon teknolojisiyle temizleniyor olması da müzemizin diğer özellikleridir." ifadelerini kullandı.

"Rabbim'den bir daha milletimizi 15 Temmuz gibi imtihanlara maruz bırakmamasını diliyorum." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine; gizli, açık her türlü fitne, fesat odaklarına, varlığımıza ve birliğimize kasteden tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2021, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER