Erdemliler Harekâtı Derneği'nden işbirliği protokolü

Van'da 2015 yılında kurulan ve düzenli olarak gençlik programları yaparak gençliğin milli ve manevi öğretilerini yerine getirmek için güncel faaliyetlerde bulunan Erdemliler Harekâtı Derneği, Doğu Makedonya Türkleri Derneği ile işbirliği protokolü imzalandı.

Erdemliler Harekâtı Derneği'nden işbirliği protokolü

Van'da kurulduğu günden bu yana başlıca tecrübe sohbetleri, eğitim seminerleri, kamplar, okuma günleri gibi birçok aktiviteleri gerçekleştiren Erdemliler Harekâtı Derneği, Doğu Makedonya Türkleri Derneği ile işbirliği protokolü imzalandı.

Van Erdemliler Harekâtı Derneği Başkanı Yunus Altın ile Kuzey Makedon'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Doğu Makedonya Türkleri Derneği Başkanı olan Enver Hüseyin, iki dernek arasında yapılacak olan çalışmalar kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

İki dernek arasında başta gençlik faaliyetleri olmak üzere birçok ilişkiler geliştirmek için resmi protokole imza atıldı.

VANLI GENÇLER OSMANLI TOPRAKLARINDA SOYDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELECEK

Protokol sonrası açıklamalarda bulunan Van Erdemliler Harekâtı Derneği Başkanı Yunus Altın, "Erdemliler Harekatı Derneğimiz genel itibariyle; Milli, manevi, kültürel, ahlâkı ve evrensel değerlere bağlı bir toplum oluşturmak için eğitim ve öğretimin her kademesinde; yurt, pansiyon, misafirhane, eğitim merkezi, kültür sitesi, kamp, spor ve dinlenme salonu, lokal, araştırma merkezi, bilgisayar ve dil laboratuvarı, aşevi, gençlik merkezi gibi yerleri kurmak, işletmek, işlettirmek; gerektiğinde resmi kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Derneğimiz Van ilinin ilk ve tek Avrupa Birliği ESC gönüllülük akreditasyonuna sahiptir. Derneğimizin Yurt dışı programlarımız kapsamında yaptığı protokol doğrultusunda 2022 yılı için yaklaşık 60 gönüllü arkadaşımızı eski Osmanlı topraklarında soydaşlarımız ile bir araya getirmek ve kültürel zenginliklerimizin yaşatılması ve geliştirilmesi için temaslarda bulunmak üzere götüreceğiz. Bu bağlamda Makedonya'nın bizim için önemi Evladı Fatihan Osmanlı emaneti olması ve soydaşlarımızın olmasıyla daha büyük bir önem taşımaktadır. Soydaşlarımız arasında yapılan protokolün her iki dernek adına hayırlar getirmesini temenni ederim" dedi.

"TÜRKİYE'NİN MAKEDONYA'DAKİ SON KALESİYİZ"

Makedon'da Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakan Yardımcısı Sayın Enver Hüseyin ise, "Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür. Türkiye'nin gelişmesi bizim gelişmemizdir. Türkiye'nin duruşu bizim duruşumuzdur. Bizler evladı Fatiha'nız, Türkiye'nin Makedonya'daki son kalesiyiz. Dernekler arasında yaptığımız protokol çok önemlidir ve Türkiye ile aramızdaki bağı her geçen gün daha da güçleniyor. Yapılan bu protokolün vatana, millete hayırlı olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER