Erciş’te 22 kilometrelik yol asfaltlanacak

Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş ilçesinde 22 kilometrelik yol ve asfalt çalışması yapıyor. İlçenin 3 farklı noktasında 4,5 kilometrelik asfalt çalışmasını tamamlayan ekipler, 12 noktadaki çalışmalarını ise sürdürüyor.

Erciş’te 22 kilometrelik yol asfaltlanacak

Kent genelindeki yaklaşık 5 bin 500 kilometrelik yol ağını daha kaliteli ve konforlu hale getirmek için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi 13 ilçedeki yol ve asfalt çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca kentin en kalabalık kırsal ilçesi olan Erciş’te başlatılan asfalt çalışmaları da devam ediyor. İlçede şuana kadar 1.6 kilometrelik Tekevler Mahallesi, 1.6 kilometrelik Çınarlı Mahallesi ve 1.3 kilometrelik Aşağı Işıklı Mahallesi olmak üzere 4.5 kilometrelik yolda sanat yapıları, altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarını tamamlanırken, 2,7 kilometrelik Yeşilova Mahallesi 517. ve 559. Sokak, 4.85 kilometrelik Akyoltepe-Salmanağa, 4 kilometrelik Çınarlı Mahallesi, Eski Afet Yolu, 1035. Sokak ve 1039. Sokak, 1.65 kilometrelik Tekevler Mahallesi, Sefa Vakfı Yolu, 1 kilometrelik Kışla Mahallesi, 1 kilometrelik Beyazıt Mahallesi Yıldızlar Sokak, 1 kilometrelik Kocapınar Mahallesi ile 1.35 kilometrelik Çelebibağı Mahallesi olmak üzere 12 noktadaki 17.5 kilometrelik yolda ise altyapı çalışmaları yapılıyor.

“İLK DEFA YOLUMUZ ASFALTLANIYOR”

Alt temel malzemesi serilen Yeşilova Mahallesi sakinlerinden İkram Kanatlı yaklaşık olarak 20 yıldır yollarının kötü durumda olduğunu belirterek, Van Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Mahalle yollarının çok eski olmasına rağmen hala toprak olduğunu anımsatan 74 yaşındaki İkram kanatlı, “Şuana kadar yolumuz kötü durumdaydı. Yeni yolumuzun alt yapısı tamamlanıyor. Asfaltı da yapılıyor. Daha önce stabilize yol yapılmıştı, ancak araç trafiği fazla olduğu için toz toprak oluyordu. Yolumuz yeni asfaltlanacak. Burada çok da güzel bir çalışma yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçe genelinde birçok noktada stabilize, genişletme reglaj çalışmaları da yapılırken, 22 kilometrelik asfalt çalışmalarının ise sezon sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2022, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29