Erciş'in 30 yıllık su sorunu çözüldü

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Erciş ilçesine yaklaşık olarak 20 milyon Euro’ya inşa ettiği ve 30 yıl boyunca 240 bin nüfusun su ihtiyacını karşılayacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı.

Erciş'in 30 yıllık su sorunu çözüldü

  Van Gölü’nün karşı karşıya kaldığı kirlilikten arındırılması için hem Van merkezde hem de ilçelerde yeni arıtma tesisi yapımları devam ediyor. Bu kapsamda VASKİ’nin Erciş ilçesinde tamamladığı İçme Suyu Arıtma Tesisi, günde 35 bin 860 metreküp suyu arıtacak ve 140 bine yakın kişiye yetecek seviyede suyu temin edecek.

  Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Van’ın Erciş ilçesi Pay ve Aşağı Işıklı Mahallelerinde tamamladığı modern içme suyu tesisi hizmete alındı.  Tamamlanan modern tesiste sudaki kireçlenme oranı ve ağır metalleler ayrıştırılarak tam kaliteli içme suyu Erciş halkına verilecek.

  Tamamlanan tesiste şehir merkezinin yanı sıra, 20’ye yakın kırsal mahallenin de yeni içme suyundan istifade edeceği belirtilirken, Erciş’in 2045 yılın kadar içme suyu sorununun ortadan kalktığı ifade edildi.

  232 bin nüfusa yetecek içme suyu, tesislerde arındırıldıktan sonra şebekelere aktarılacak. Proje kapsamında 18 milyon metreküp ve 232 bin kişinin su ihtiyacını 38 kilometrelik bir hattan karşılayacak olan isale hattı, arıtma tesisi ve regülatör yapımı tamamlandı.

  Proje kapsamında 38 kilometre uzunluğundaki isale hattı boyunca 400, 1000 ve 1500 metreküplük 3 adet depo, 38 adet tahliye, 48 adet vantuz, 10 adet branşman, 1 adet hat vanası ve 2 adet debimetre odası imalatı yapılarak hizmete alındı.

  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, “'Su, gelecek ve yaşamdır. VASKİ'nin Erciş'imiz de yaklaşık 20 Milyon Euro'ya inşa ettiği ve 30 yıl boyunca 240 bin nüfusun su ihtiyacını karşılayacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisimizi Allah'a hamdolsun tamamladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

  Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER