Edremit'te kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikilecek

Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilen, Van’ın Edremit Belediyesi’ne ait olan ve vatandaşların piknik yapmak için kullandıkları kamelyalı alandaki yetişkin ağaçların yerine yeni fidanlar dikilecek.

Edremit'te kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikilecek

  İpekyolu üzerinde DSİ Dinlenme Tesisleri yanındaki alanda yer alan ağaçlar geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi ve kişilerce kesilerek Van Gölü’ne atılmıştı. Yapılan bu saldırı Vanlılar tarafından büyük bir tepki toplarken, Van Gölü Aktivistleri Derneği ve Van’ın Edremit Belediyesi kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikecek.

  Birçok ağaç geçtiğimiz günlerde testere ile kesilerek Van Gölü’ne atılmış, bazıları ise kökünden kırılarak zarar verilmişti. Yapılan saldırı Van kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştu. Van Gölü Aktivistleri Derneği ve Van’ın Edremit Belediyesi kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikmek için  ‘Yeşile Pedallıyoruz’ etkinliği düzenliyor.

  21-26 Mart Orman Haftası kapsamında Pazar günü yapılacak olan etkinlikte, Lalapaşa Parkı’nda kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikilecek. Düzenlenecek olan bisiklet turuna tüm Vanlılar davet edilirken, etkinliğin Pazar günü saat 09.30’da Kurtuluş Parkı önünde başlayacağı ve Edremit Lalapaşa Parkı’na kadar devam edeceği belirtildi.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER