Edremit Belediyesi'nden kuşlara yuva

Van'ın Edremit Belediyesi, sokak hayvanlarından sonra kuşlar içinde yuva yaptı. Edremit Belediyesi tarafından kuşlar için hazırlanan yuvalar ağaçlara asılıyor.

Edremit Belediyesi'nden kuşlara yuva

  Edremit Belediyesi Sokak hayvanları için sürdürdüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Edremit Belediyesi görevlileri tarafından kuşlar için yuva tasarladı. Ekipler, yuvaları kendi elleriyle yaptıktan sonra boyadı.

  Vatandaşlara doğa ve hayvan sevgisini aşılamayı amaçlayan örnek projede ekipler, yaptıkları yuvaları ağaçlara asmaya devam ediyor.

  Edremit Belediyesi tarafından kuşlar için yapılan yuvalar uygun görülen parklarda ağaçlara asılıyor. Edremit Belediyesi, başlatmış olduğu uygulama ile park, refüjler ve mesire alanlarında yaşayan kuşlar için özel tasarlanmış yuvaları yerleştirmeye devam ediyor.

  Kuş türlerinin barınmasına olanak sağlayacak projeyle, kuşların büyüklüğüne göre park ve mesire alanlarında kuş yuvası yapıldı. Çalışmayla ilgili bilgi veren Edremit Belediyesi, "Bizim için Edremit'te yaşayan her canlı çok önemli. Sokak hayvanlarından sonra kuşlarımız için de yuvalar yaptık. Ağaçlara ahşap kuş yuvaları yerleştirdik. Ekiplerimiz, İlçemizin çeşitli noktalarına da kuş yuvaları monte etmeye devam edecek" ifadelerine yer verildi.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER