Duhok’taki fuarda Van standına yoğun ilgi

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Gölü Havzası Turizm Derneği ve Vanlı turizm firmaları, Van Gölü Havzası’nın turizm değerlerini tanıtmak üzere Duhok Turizm Fuarı’na katıldı. Söz konusu fuarda Van standı yoğun ilgi gördü.

Duhok’taki fuarda Van standına yoğun ilgi

Fuarda, Van Gölü havzasının tarihi, doğal, kültürel, değerlerinin yanı sıra, sağlık, inanç ve diğer turizm potansiyeline ilişkin tanıtımlar gerçekleştirildi.

Ayrıca Duhok Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Kültür ve Turizm Müdürlüğü ziyaret edilerek, ikili ilişkilerin artırılmasına yönünde bir takım görüşmeler gerçekleştirildi.

Duhoklu iş insanlarının Van’a davet edildiği görüşmelerde, Van’ın bir turizm kenti olduğu ve yapılacak ortaklıklar neticesinde her iki ilin ticari işbirliklerinin artması için gidiş-gelişlerin süreklilik kazanması yönünde adımlar atıldı.

Van’ın Kadim kültürü ve sahip olduğu doğal değerlerin tanıtıldığı Van standı, fuar boyunca en çok ilgi gören stant oldu.

Görüşmede Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Duhok Ticaret ve Sanayi Odası arasında ortak bir protokol üzerinden Vanlı ve Duhoklu turizmcilerin sürdürülebilir ilişkileri geliştirilmesi hususunda en kısa zamanda bir araya gelmesine ilişkin anlaşma sağlandı.

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, “Vanlı turizmciler olarak Duhok Turizm Fuarı’na katılım sağladık ve ilimizi en iyi şekilde temsil ettik. 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen turizm fuarına katılım sağlayarak, oradaki pazardan daha iyi faydalanmak için tanıtımlar yaptık. Karşılıklı diyalogları geliştirerek fuara katılım sağlayanları ilimize davet ettik. Derneğimizin amacı ilimiz ve bölgemizin tanıtımını yapmak ve sağlık turizminin gelişimine katkıda bulunmak” ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER