Defterdarlık yeni binasına henüz taşınamadı

Van’da son yıllarda birçok yatırım ve kurumla ilgili bitirilmeme vakası hız kesmeden devam ederken, bunlardan bir tanesi de Van Defterdarlık binası. 2011 yılında Van’da meydana gelen depremde mevcut binası ağır hasar gören ve o günden bu yana kiralık bir binada hizmet veren Van Defterdarlığı yeni hizmet binasına kavuşacağı günü bekliyor.

Defterdarlık yeni binasına henüz taşınamadı

   2017 yılında yapımına başlanan fakat bir türlü tamamlayamayan Van Defterdarlığı binasının ne zaman hizmete açılacağı merak konusu oldu. Birçok kez inşaatı yarıda kalan Van Defterdarlığı hizmet binasının bu yıl hizmete açılması bekleniyor.

   Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Defterdarı Murtaza Kamar, işi tamamlamayan yüklenici firma ile sözleşme feshine gidildiğini belirtti. Toplu Konut İdaresi tarafından (TOKİ) yapılan Van Defterdarlığı yeni hizmet binasının yapımına 2017 yılında başlamış fakat yüklenici firma tarafından bir türlü tamamlanamamıştı.

   Van’ın Tuşba İlçesi, Akköprü Mahallesi’nde 10 bin metre kare yüzölçümlü üzerine temeli atılan Defterdarlık Hizmet binası 2018 yılında tamamlanarak teslim edilmesi beklenirken, üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen tamamlanamadı.

   BU YIL HİZMETE AÇILMASI BEKLENİYOR

   Van Defterdarlık hizmet binasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Defterdarı Murtaza Kamar, “TOKİ tarafından yaptırılan yeni binamızın ihalesinin sözleşmesi TOKİ tarafından fesih edilmiştir. TOKİ'nin inşaatı bu yıl bitirmesi beklenmektedir. Herhangi bir aksilik oluşmazsa bu yıl içinde yeni hizmet binamızda sizlere hizmet edeceğiz” dedi.

   14 BİN 528 M2 KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

   Van’ın Tuşba İlçesi Akköprü Mahallesi’nde yapımı devam eden ve 10 bin m2 yüzölçümlü olan hizmet binası tek girişli, gider ve gelir ayrımlı iki blok, bodrum (otopark) + zemin kat dahil her blok 7 katlı ve her katın bin m2'nin üzerinde olacağı toplam 14 bin 528 m2 kapalı alanı, çevre düzeni, ihata duvarı ve kapalı devre güvenlik sistemi yer alacak. 

   HİZMET BİNASINDA HANGİ BİRİMLER YER ALACAK?

   Defterdarlık hizmet binasında Vergi Dairesi Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Hazine Avukatlığı, Sağlık Kurumları, Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü birimleri yer alacak.

   Van kamuoyunu sürekli meşgul eden Van Defterdarlık hizmet binasının bu yıl içerisinde hizmete açılması bekleniyor.Van Bölge Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER