DAKA’dan inanç turizmine destek…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Güdümlü Proje Desteği kapsamında destek almaya hak kazanan “Ahlat'ta İnanç Turizminin Geliştirilmesi Projesi” sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

DAKA’dan inanç turizmine destek…

DAKA Van hizmet binasından gerçekleştirilen törene, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban katılım sağladı.

Ahlat Belediyesinin paydaş olduğu projenin toplam bütçesinin 2.550.000,00 TL olduğu ve bu tutarın 1.000.000,00 TL’sinin Ajans tarafından hibe desteği olarak verileceği açıklandı.

Ana hedefi ilçede inanç turizmini geliştirmenin olduğu proje ile Abdurrahman Gazi Türbe alanında yöresel lokanta, bakı terası, dinlenme alanları, yöresel ürün ve el sanatları satış alanları, tuvalet ve abdestlikler oluşturularak ziyaretçilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, ilçede kalış sürelerini uzatmak ve ilçe/bölge ekonomisine katkı sağlamak hedeflendiği vurgulandı.

Projenin bölgedeki diğer inanç turizmi alanları için de rol model olacağı il ve ilçenin ekonomisine de katkı sunacağı belirtildi.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29