DAKA ile Van YYÜ arasında protokol

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinasyonunda hazırlanan YYÜ Medya ve İletişim Merkezi Projesi’nin imza töreni gerçekleştirildi.

DAKA ile Van YYÜ arasında protokol

   Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine ait çok amaçlı kongre merkezinin modernize edilerek, medya ve iletişim alanında eğitim gören öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sunacak bir uygulama alanına dönüştürülmesini sağlayacak projenin  üniversitede gerçekleştirilen imza törenine, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

   DAKA’DAN PROJEYE  %88 BÜTÇE DESTEĞİ

   Toplam bütçesi 2 milyon 664 bin TL olan ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projenin 2 milyon 364 bin TL’lik kısmı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak verilecek.

   7 TEKNİK STÜDYO

   Üniversitede mevcut kongre merkezinin tadilatı yapılarak modernize edilecek ve Televizyon, Ses Kayıt, Radyo, Multimedya Yayın, Kurgu ve Fotoğraf Stüdyoları olmak üzere çağın gerektirdiği yenilikçi mekanlar oluşturulacak.

   Proje kapsamında son dijital teknolojik yeniliklerle donatılmış stüdyolar ile Van’da iletişim alanında eğitim gören öğrencilerin bu merkezdeki imkanları kullanarak daha donanımlı şekilde yetişmeleri sağlanacak.

   300 ÜNİVERSİTE VE 200 LİSE ÖĞRENCİSİNE UYGULAMALI EĞİTİM

    Bölgenin Basın-Yayın ve Reklam sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sağlayacak merkez ile istihdama dahil olmakta güçlük çeken gençlerin uygulamalı eğitimlerle daha donanımlı yetişmesi sağlanarak, istihdama dahil olmaları kolaylaştırılacak ayrıca Van’daki liselerde medya ve iletişim alanında eğitim gören öğrencilerin kariyer hedeflerine yönelik uygulamalar yapmalarına imkan tanınacak.

   Medya ve İletişim Merkezi bölgenin büyük oranda ihtiyaç duyduğu İnternet/TV Yayını ve Canlı Yayın faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayacak. Proje ile ayrıca bölgede kendi projelerini/eserlerini üretmek isteyenlere fiziki mekan, araç-gereç ve gerekli imkanları sunulacak.

   Öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak proje aynı zamanda üniversite bünyesinde medya, iletişim ve görsel sanatlar alanlarında eğitim veren; ancak çeşitli imkanlardan yoksun olan akademik personele bu imkanları sunarak akademisyenlerin daha etkin çalışmalar yapmalarına olanak sağlayacak.

   MEDYA VE İLETİŞİM SEKTÖRÜNE YENİ BİR SOLUK

   TRB2 bölgesindeki kurum/kuruluşların ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu Reklam Filmi, Tanıtım Filmi, Belgesel Film, Ürün Fotoğrafçılığı ve diğer görsel hizmetlerin hızlı ve kolay karşılanmasına imkan sunarak bölgede medya iletişim sektörünün gelişimine katkıda bulunulacak.

   Medya ve İletişim Merkezi hayata geçirildikten sonra; üniversite ve bölgedeki kamu kurum/kuruluşlarının gerçekleştireceği çevrimiçi (online) eğitimler ve programlar için gerekli fiziki alanları oluşturacak ve halka yönelik kültür-sanat etkinliklerini, konserleri, söyleşi ve ilham konuşmalarını geniş kitlelere ulaştırabilecek yayınlar yapılacak.

   Medya, iletişim ve yayıncılık alanında kariyer sahibi olmak isteyen; bu alanlarda istihdam olabilecek öğrenci ve bireylere çeşitli eğitimler verilecek ve başta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olmak üzere Van ve çevre illerindeki kurum/kuruluşlarının görünürlük çalışmalarına da katkı sunacak.Van Bölge Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29