Cumhurbaşkanı Erdoğan Van’da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 155 yatırımın toplu açılışı için Van’a geldi. Beşyol Meydanı’nda gerçekleşen mitingde konuşan Erdoğan, görevde bulundukları süre zarfında Van’da çok önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingdeki konuşmasının ardından, Çevre Yolu’nun temel atma törenine canlı bağlanarak, kurdele kesiminde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Van’da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Van’a geldi. Yoğun bir protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanından Beşyol Meydanı’na kadar vatandaşın yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Özellikle çocuklara oyuncaklar dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanındaki kalabalıktan memnun olduğunu açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, AK Parti MKYK üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı miting, oldukça coşkulu geçti. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Deprem yaralarının sarılmasından, terör belasının define kadar Van'ın yanında olduk. İhtiyaçlarının giderilmesinde hep Van ile omuz omuzaydık. Gönül dünyadan vazgeçer ama Van'dan vazgeçmez. Bu şehre olan muhabbetimizi kalbimizden gelen bir hissiyatla ifade etmiştik. Van'ı susuz bıraktılar mı? Suyunu kestiler, kim su sorununu çözmesi gerekirdi? Van belediyesi. Peki, Erdoğan Van'ın su sorunun çözdü mü? Niye? Benim buradaki kardeşlerimi kimsenin susuz bırakmaya hakkı yok. Biz su sorununu Türk-Kürt ayırt etmeksizin çözdük. Hükümete geldiğimiz günden beri Van'ı yeni projelerle kalkındırmak için çalıştık, çabaladık. Geçmişte kim Van'a böyle hizmetler verdi? Hiçbiri. Yaşı yetenler bizzat kendileri, yetmeyenler büyüklerinden sorup öğrenerek bu şehrin 30 yıl önceki haliyle bugünkü halini bir karşılaştırsınlar. 

"VAN DEPREMİ GECESİ ERDOĞAN BURADAYDI"

Bizim yalan ile işimiz olmaz, biz hep somut icraat ile konuşuruz. Van'a 38 milyar liralık yatırım yaptık. Bunlar kamu yatırımı, bu bütçe ile eğitimde 9 bin 682 yeni derslik inşa ettik. Sosyal yardımlarda 11 milyar lira tutar ile destek olduk. Sağlıkta 19 hastaneden oluşan 103 adet sağlık tesisi inşa ettik. 2011 yılındaki deprem sonrası 25 bin konut inşa ettik. Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık, halen yapımlara devam ediyoruz. Van'da riskli alanda depreme karşı çalışmalarımız da devam ediyor. Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı. HADEP neredeydi? Ben Kürdüm diyenler neredeydi? Benim için Kürt kardeşlerimle Türk kardeşlerim arasında bir fark yoktur. Biz herkesi Allah için seviyoruz. Kardeşlerim bu arada 407 dükkanı tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. 

Program kapsamında Van ve Bitlis'te mevcut atık su tesislerini iyileştiriyoruz. Van Gölü dip tarama çalışmalarını da sürdürüyoruz. Göl kıyısındaki ahırların tamamını yıktık. Bu ahırları OSB'ye taşıyacağız. Şehrimizin kalkınmasına katkı sunacağız. 

VAN'A YAPILAN PROJELER

Amacımız gölün etrafındaki kirli görüntü ve çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmaktır. Altyapı yatırımlarına 419 milyon lira finansman desteğinde bulunduk. Mavi bayraklı plaj sayısını artıracak çalışmalara devam ediyoruz. 8 millet bahçesi projemiz var. Çatak'ta 15 Temmuz millet bahçesini hizmete sunmuştu. Erciş millet bahçesinin yapımını tamamladık. İnşallah bu çalışmaların artarak devamını diliyorum. Edremit adeta bir yalı kent. Denize nazır bir ilçemiz. Geçmişte Edremit neydi, şimdi ne. Nereden nereye...  Ulaştırma yatırımları kalkınma altyapısının en önemli unsurları arasında geliyor. 36 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 577 kilometreye çıkardık. Bunu yapan biziz, Karayolları olarak biz yaptık. Van Çevreyolunun temelini de biraz sonra buradan yapacağımız canlı bağlantıyla atıyoruz. Bu projeyi çok daha önceden hayata geçirecektik, çeşitli sorunlar nedeniyle bugüne kaldı. Tüm sorunları çözdük ve inşallah 41 kilometrelik Van Çevreyolunu inşa edip hizmete açacağız.  Erciş Patnos yolunu Van Hakkari Yüksekova ayrımı yolunu 2024'te Van Muradiye yolu ile Erciş Muradiye Çaldıran yolunu 2025 yılında tamamlıyoruz. Van Kapıköy arasındaki demiryolunu modernize ettik. Ferit Melen Havalimanını yeniledik. Göl kenarında kurduğumuz gemi inşaat tesisindeki feribotları işletmeye aldık. Tarım ve ormanda 4 baraj 5 gölet yaptık. Son 20 yılda inşa ettiğimiz projelerle 370 dekar araziyi sulamaya açtık. Bugün Van'ı bir başka gördüm. Şu anda on binler bu meydanda. İnşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 188 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. 5 içme suyu tesisi inşa ettik. 20 yılda Vanlı çiftçilerimize 2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknoloji OSB ve teknoparkı faaliyete geçirdik. Vanlı işverenlerimize toplam 1,3 milyar lira tutarında prim desteği sağladık.  Önümüzdeki dönemde Van'ı daha büyük eser ve hizmetlere kavuşturmayı sürdüreceğiz. Van'a toplam yatırım bedeli 4.1 milyar lirayı bulan yüzlerce eseri hizmete açıyoruz. Van bunlara layık. Biz size aşığız. Neşet Ertaş ne diyor, aşkınan koşan yorulmaz diyor. Biz de aşkınan koşuyor ve yorulmuyoruz.
 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2022, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER