Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vanlı imama tebrik…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da yapılan ezan okuma yarışmasında birinci olan Vanlı imam Muhsin Kara'yı telefonla arayarak başarısından dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vanlı imama tebrik…

Vanlı İmam Muhsin Kara, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ezan okumada birinci olmayı başardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ezan okumada birinci olan ve Sivas Şarkışla Ravza Camii imam hatibi Vanlı Muhsin Kara'yı telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vanlı İmam Kara'yı tebrik ederek, "Öncelikle tebrik ediyorum. Rabb'im başarılarınızın artarak devamını nasip etsin. Daha önce de TRT'deki Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında ikincilik varmış. Maşallah" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorduğu sorulara yanıt veren Kara, Van Ercişli olduğunu söyleyerek, eşinden dolayı Sivas'a yerleştiğini ve 5 yıldır Sivas'ta görev yaptığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah yar ve yardımcınız olsun. Hanımefendiye selam" ifadelerini kullanırken, Vanlı İmam Kara'ya, "Şu anda kaç çocuk var?" diye sordu. Biri kız biri erkek iki çocuğu olduğunu belirten Kara'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah acılarını göstermesin. İnşallah daha sonra haberleşiriz. Allah yar ve yardımcın olsun. Oradaki kardeşlerimize de çok selamlar söyle" ifadelerine yer verdi.

2 MİLYON RİYAL'LİK ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

Muhsin Kara, Suudi Arabistan Televizyonu'nda yayınlanan Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu. Elde ettiği bu birincilik ile 2 Milyon Riyal'lik (yaklaşık 7 Milyon 840 Bin Türk Lirası) ödülün sahibi oldu.

Kara, bu başarısı sonucu hak kazandığı ödülünü Suudi Arabistan Spor İdaresi Başkanı Turki bin Abdulmuhsin Al eş-Şeyh aldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Kara'yı tebrik etti.

Öte yandan sosyal medyadan birçok kullanıcı Van Erciş doğumlu olan Muhsin Kara'ya tebrik mesajları yazarak, başarısından dolayı kendisini kutladı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER