Coşkun: Van’da AK Parti ve HDP iktidarlığına son vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun, partideki görevinden istifa ederek, 2023 yılında yapılacak olan seçimler öncesi Van Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Parti binasında yoğun bir kalabalık eşliğinde aday adaylığını açıklayan Coşkun, Van'daki AK Parti ve HDP iktidarlığına son vereceklerini ve Van'dan en az 2 milletvekili çıkaracaklarını vurguladı.

Coşkun: Van’da AK Parti ve HDP iktidarlığına son vereceğiz

2023 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesi Türkiye'de seçim çalışmaları hız kazanırken, milletvekilliği adaylıkları düşünen isimler de sahaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun, beraberindeki yoğun kalabalıkla birlikte yaptığı açıklamada, mevcut görevinden istifa ettiğini ve 2023 yılında yapılacak olan seçimde aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Van İl Başkanlığı binasında İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Şen ve partililer tarafından karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun, burada basın açıklaması yaptı.

ŞEN: "MİLLET İTTİFAKI ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENDİ"

İlk olarak açıklamalarda bulunan CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Şen, ülkenin zor ve bunalımlı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde oluşan millet ittifakının çok önemli bir sorumluluk üstlendiğini görüyoruz. Millet ittifakıyla birlikte, mevcut iktidar göndermek için omuz omuza, kol kola yürüyeceğiz. 2023 yılında yapılacak olan seçimde mevcut iktidarın diktatörlüğüne son vereceğiz ve halkın iktidarını kuracağız. Nefesim, gücüm yettiği kadar, kanım dolaştığı kadar bu mücadeleme devam edeceğim. Bu ülkede halkın iktidarı kurulana kadar ben bu safta mücadele edeceğim. Kimse benim kırıldığımı, bu partiden ayrılacağımı düşünmesin. Ben bu partinin öz evladıyım. Çünkü bu parti savaş alanlarında kurulmuş, savaş alanlarında kurulan partiler halka dair partiler olduğu için ben bu partideyim. Sevgili kardeşim Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun, 23 Haziran'da yapılacak olan seçim kapsamında mevcut görevinden istifa ederek, aday adaylığını açıkladı. İl Başkanımız Seracettin Bedirhanoğlu da bu anlamda il başkanlığı görevinden istifa etti ve aday oldu. İki kardeşime de başarılar diliyorum" dedi.

COŞKUN: "CUMHURİYET HALK PARTİSİ CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİN TAŞIYICISI OLAN BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR PARTİDİR"

Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun, aday adaylığını açıklayarak, "20 yıldır Üyesi olduğum ve mevcutta yöneticisi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, ülkeme, kentime ve partime hizmet etmeye çalıştım. Bugün itibari ile de partimin yayınlamış olduğu, 'Milletvekili Aday Adaylığı için İstifalar' hakkındaki genelge doğrultusunda büyük bir sorumluluk ve özveri ile yürüttüğüm yöneticilik görevimden, istifa ediyorum. Sayın Genel Başkanımızın Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak yolculuğunda tarihsel sorumluluğumun gereği olarak 'ben de varım' diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin değerlerinin taşıyıcısı olan büyük ve güçlü bir partidir. Aday adaylığı sürecinde ve sonraki süreçte hiç kuşkusuz ki il örgütümüz ve ilçe örgütlerimizle omuz omuza çalışmaya devam edeceğim. Bundan sonraki süreçlerde, partime ve hemşerilerime daha faydalı olabileceğime inanıyorum. Kenti kuşatan bütün sorunların üstesinden hemşerilerimle birlikte gelecek, onların yakıcı sorunlarına çözüm odaklı olarak yaklaşacağım" diye konuştu.

"MİLLETİMİZİN İKTİDARI VE HALKIN KURTULUŞU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili olmak istediğini söyleyen Coşkun, "Van'da doğup büyüyen, bugün ülkemin çeşitli şehirlerinde yaşam mücadelesi veren tüm hemşerilerimin, ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelerek Van'da görev yapan memur kardeşlerimizin kısacası ayrım yapmaksızın her bir vatandaşımızın sesi, sözü, vicdanı olmak için, onurla ve gururla yıllardır üyesi olarak görev yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili olmak istiyorum. Türkiye'nin birleştirici gücü, gençlerin demokrat amcası, halkın umudu, 6'lı masanın mimarı Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Türkiye'yi ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandırmak için partimin ortaya koyacağı projelere ve çalışmalara var gücümle katkı sunmak için genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Van milletvekili aday adayı olduğumu büyük bir gurur ve heyecanla sizlerle paylaşıyorum. İnsanların eşit, özgür bir biçimde yaşadıkları bir ülkeyi yeniden inşa etmek için, gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, yurttaşların ulusal gelirden hakça pay aldığı bir sistemi inşa etmek için elimden geleni yapacağıma, tüm benliğimle siz Vanlı hemşehrilerimin hizmetkârı olmaya gayret edeceğime, milletimizin iktidarı ve halkın kurtuluşu için çalışacağıma tüm samimiyetimle buradan söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

"DAHA GÜZEL BİR VAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Van'da doğup büyüdüğünü ve sürekli halkın arasında olduğunu söyleyen Coşkun, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz evladı olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Ülkenin yaşadığı sorunları hepimiz çok iyi biliyoruz. Van'ın sorunlarını çok iyi biliyorum. 20 yıllık Ak Parti iktidarlığının Van'ı ne hale getirdiğini hepimiz biliyoruz. Van'ın İkinisan ile Akköprü Deresi'nin arasına sıkışmış bir il olarak görüyoruz. Deprem aslında Van için bir fırsattı. Eğer 20 yıllık AK Parti iktidarında bunu iyi değerlendirebilseydik, halkın imar sorununu, iş sorunu, işsizlik sorununu hepsini çözme konusunda büyük bir şans elde edecektik. Fakat 20 yıllık AK Parti iktidarlığında bunların hiçbir tanesi yapılmadı. Biz Van'ın gelişmesi için, Van'ı daha güzel bir Van yapmak için çalışacağız. Milletvekilliği aday adaylığımı halkın çocuğu oldum için, Van'a hizmet etmek için yürüteceğim. Geliyor gelmekte olan" dedi.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Coşkun, Van'dan en az 2 milletvekili çıkaracaklarını ve 3'ü de zorlayacaklarını söyledi. Coşkun, kentteki AK Parti ve HDP iktidarlığına da vereceklerini vurguladı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER