Çocuklar ve gençler kurs sonrası şenlikte buluştu

Tuşba Belediyesi, 24 farklı branşta açtığı yaz kurslarına katılan çocuklar ve gençler için ‘Kapanış ve çocuk şenlikleri’ programı düzenledi.

Çocuklar ve gençler kurs sonrası şenlikte buluştu

Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’nde çeşitli branşlarda açılan kurslara katılan çocuklar ve gençler bir yandan yaz tatili boyunca öğrendikleri hünerleri sergilerken, bir yandan da mezuniyet sevincini yaşadılar. Kurs öğretmenlerinin verdiği mini konser ile başlayan programda; minik öğrencilerin yüzlerini boyayıp palyaçolar eşliğinde eğlendiler. Hacivat-Karagöz tiyatro oyununu izleyen minikler, halay çekme yarışı yaptılar.

Düzenlenen yarışmalara katılan öğrencilere çeşitli hediyeler veren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van’ın en fazla genç nüfusa sahip olan illerinden biri olduğunu belirterek, “Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır. Sözünün ışığında geleceğimizin teminatı olan gençlere ve çocuklara her zaman destek olduk ve olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Katılımcılara çeşitli ikramların dağıtıldığı program da; müzik kursuna katılan kursiyerlerin verdiği konserde çocuklar ve gençler, söylenen birbirinden güzel şarkı ve türküler eşliğinde dans ederek gönüllerince eğlendiler. Düzenlenen programa Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın yanı sıra bazı birim müdürleri ve veliler katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2022, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29