City Van AVM geri dönüyor…

Van'da yaklaşık 7-8 yıldır yapımı süren eski ismi City Van olan, daha sonra yapılan anketle ismi Park AVM olarak belirlenen, kent gündemini uzun süre meşgul eden AVM için yeni gelişmeler yaşandı. Kent gündemini uzun süre meşgul eden Park AVM, City Van AVM geri dönüyor.

City Van AVM geri dönüyor…

2010 yılında temeli atılan ve tamamlanması yıllar süren City Van AVM, kenti gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Yapılmaya başlandığı günden itibaren gündemden düşmeyen AVM, 2019 yılında alelacele açılmıştı.

Elektrik, su, doğalgaz kesinleri ve diğer sorunlarıyla Vanlıların gündeminden düşmeyen Van Park AVM için yenişe gelişmeler yaşanıyor. Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdek, akıbeti merak konusu olan AVM hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AVM'yi City Van AVM olarak kente geri kazandıracaklarını belirten Başkan Özdek, AVM'nin önümüzdeki süreçte tekrar hizmete gireceğini vurguladı.

AVM'nin isminin tekrar City Van AVM olacağını ve bu konuda patent aldıklarını belirten Özdek, "Bu AVM yüzde 50 belediyenin, yüzde 50 ise vatandaşın. City Van AVM bu şehir için bir fayda. Van için önemli bir noktada. Van'ın kalbi denilecek bir konumda. Esnaflar ve iş insanları buranın bir an önce açılmasını bekliyorlar. Biz yeni yönetim olarak, yönetime geldikten sonra AVM için çeşitli adımlar attık. Park AVM ismini değiştirmek istedik ve patentini aldık. Park AVM, artık City Van AVM ismiyle açılacak" dedi.

"CİTY VAN AVM'Yİ ÇOK GÜZEL BİR HALE SOKARAK AÇACAĞIZ"

AVM'nin akıbeti hakkında açıklamalarda bulunan Özdek, "Attığımız yeni adımlar neticesinde iskânını aldık. İskân ve ruhsatı bittikten sonra elektrik borçlarını ödedik. AVM'nin içerisindeki bakım ve onarım için de Vali Bey ile uzlaştık. Onun alt yapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Bakım ve onarım için bir firmaya vereceğiz. Bu firma da tadilatı bitirecek. Dış cephe ile içerideki durumunu da değiştireceğiz. İçerdeki dükkanlarda birleştirme yapacağız. Burayı kurumsal bir firmaya verdik. Bu firma içeriyi markalarla dolduracak. Doldurduktan sonra da City Van AVM'yi çok güzel bir hale sokarak açacağız. En geç Kurban Bayramına kadar AVM'yi açacağız. Bu kapsamda ciddi adımlar atıyoruz. Burayı tamamen hayata geçirmek için ben yönetim kurulu başkanı olarak çok ciddi adımlar atmaktayım. Burayı Van'a kazandırmayı hedefliyoruz. Buradan 2 bin insan ekmek yiyecek. Bu Van'a da katmadeğer olacak. City Van AVM'yi hayata geçirip Van'a kazandıracağız. Bizim şu anki yoğun çalışmalarımız bu yöndedir. Bizler de bu çalışma ve azimle çok yakın zamanda açacağız. AVM'yi sorunlarından arındırarak, bakım onarımını yaparak, burayı hayata geçireceğiz. Çok görkemli bir açılışla City Van AVM'mizi Van'a kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER