CHP Van İl yönetimine kongre çağrısı…

Cumhuriyet Halk Partisi’nden önce istifa eden eski ilçe başkanları Nurettin Beyaz, İzzet Kartal, Sıraceddin İldeş, Gençlik Kolları Eski Başkanı Okan Balkan ve bazı delegeler açıklamalarda bulunarak, il yönetimine kongre çağrısı yaptı.

CHP Van İl yönetimine kongre çağrısı…

CHP’den daha önce istifa eden Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz, Tuşba ilçe Başkanı İzzet Kartal, İpekyolu ilçe Başkanı Sıraceddin İldeş ve Gençlik Kolları Başkanı Okan Balkan ve birçok delege açıklamalarda bulunarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne atanan geçici il yönetim kurulunun 5 ay geçmesine rağmen olağanüstü kongreye gitmediğini ifade ettiler.

“PARTİMİZİ VAN’DA DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRMEK YERİNE PARÇALAMAYA VE ZARAR VERMEYE BAŞLADILAR”

CHP yönetimine eleştirilerini sürdüren eski ilçe başkanları, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne atanan geçici il yönetim kurulu 5 ay geçmesine rağmen olağanüstü kongre yapamadı. Partimizi toparlayarak Van’da daha güçlü hale getirmek yerine parçalamaya ve zarar vermeye başladılar. İlçe başkanlarını görevden alıp birleştirme yerine ötekileştirdiler. Farklı ayak oyunları çevirerek hiçbir yetkisi olmayan geçici il yönetimi, seçilmiş il disiplin kurulunu Parti Meclisi aracılığıyla görevden aldılar. Amaçları 5 aydır yapamadıkları olağanüstü kongrede delegeler üzerinde oynayıp onları disipline sevk ederek, delegelere farklı yaftalar yapıştırıp delegeliklerini düşürmekti. Normal şartlarda atanan geçici yönetimin görevi 45 günde olağanüstü kongreye gitmekti, delegeleri disipline vermek değildi. Maalesef geçici olarak atanan il yönetimi ve il disiplin kurulu CHP tüzüğünü yine çiğneyerek uyduruk gerekçelerle 20 arkadaşımıza “Başkanlığımıza verilen şikayet dilekçesinde toplum içerisinde il başkanı yönetim kurul üyelerine ve genel merkeze hakaret ve küçük düşürücü sözler sarf etmişsiniz” diye yazılar yazarak savunmalarını istediler. Akabinde disipline sevk edilerek uyduruk gerekçelerle delegeliklerini düşürüp olağanüstü kongrede rahat kazanmak, bizler CHP’liyiz partinin adabını kuralını bilen insanlarız. Partiye ve partililerimize hakaret edecek kadar onursuz değiliz. Bütün savunması istenen ve tedbirli disipline sevk edilen delegelerimiz savunmamız da bizi şikayette bulunan isimleri bize verin talebinde bulunmamıza rağmen yok gizli tutuluyor cevabı verdiler. Bütün arkadaşlar bu konuyla ilgili hukuki haklarımızı kullanarak, savcılığa suç duyurusunda bulunup şeref davası açacağız. Şimdi vicdanlara soruyoruz madem iktidara yürüdüğümüz bu dönemde partimizin büyümesi için bir üye kazanmak yerine üyeleri disipline sevk etmek doğru değildir. Van tarihinde bazen üyelerin partimiz aleyhine çalışmalarına rağmen parti içerisinde kırgınlık olmasın diye bu süre zarfında hiçbir üye disipline verilmemiş. Parti tüzüğümüze göre geçici kurul 45 günde partiyi olağanüstü kongreye götürmesi gerekiyorken 155 gün geçmesine rağmen neden kongre yapmadılar?” dediler.

“15 YIL EMEK VEREN İNSANLAR DIŞLANDI VE HAKSIZLIĞA UĞRADI”

Eski ilçe başkanları konuşmalarının devamında, “Şuan görüyoruz ki Van’da emeği olmayan, yıllardır partinin kapısını açmayan insanlar atandı. 15 yıl emek veren insanlar dışlandı ve haksızlığa uğradı. Başka partiler içerisindeki adaletsizlik ve kayyım politikalarını eleştirirken aynısını partimiz içerisinde ve bizlere yapıldığını gördük. İktidara yürüdüğümüz bu dönemde birilerini kazanırken neden kaybettiklerimizin hesabını yapmıyoruz. Genel Başkanımızdan ricamız Van’da yapılan bu haksızlığa, ötekileştirmeye ve yanlışa dur demesi, yoksa bu durum ciddi kayıplara, kırılmalara ve haksızlıklara yol açacaktır” ifadelerine yer verdiler.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2021, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER