CHP'nin Van’daki 3 ilçe başkanı istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu’nun istifasından sonra, bir türlü gündemden düşmeyen CHP’de istifalar devam ediyor.

CHP'nin Van’daki 3 ilçe başkanı istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde İpekyolu, Tuşba ve Özalp ilçe başkanları görevden alınırken, Gürpınar ilçe başkanı Seyfettin Kural'ın istifası ise kabul edilmişti.

Bunun üzerine 3 ilçe başkanı daha CHP’ye tepki amaçlı, ilçe başkanlıklarından istifa etti. Muradiye, Gevaş ve Saray ilçe başkanları yaptıkları basın açıklaması ile ilçe başkanlıklarından istifa ettiler.

İstifalarla ilgili kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen İpekyolu, Tuşba, Muradiye, Gevaş, Özalp ve Saray ilçe başkanları ilçe başkanlıklarından istifa ettiklerini fakat partilerinden istifa etmediklerini belirttiler.

CHP İpekyolu İlçe Başkanlığı’na Ömer Doğan’ın, Tuşba İlçe Başkanlığı’na ise Görsel Şükrü Şahan’ın atanmasının ardından, açıklamalarda bulunan İpekyolu İlçe Başkanı Sıraceddin İldeş, Tuşba İlçe Başkanı İzzet Kartal, Gevaş İlçe Başkanı Musa Baran, Özalp ilçe Başkanı Serdar Töker, Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz ve Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldızbaş, mevcut yönetime tepki amaçlı parti başkanlıklarından istifa ettiler.

“10 YILDIR PARTİYE UĞRAMAYAN, PARTİ ÜYESİ OLMAYAN İNSANLAR ŞUAN CHP VAN’I YÖNETİYOR”

İlçe başkanları adına açıklamalarda bulunan Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz, “Bizler CHP İpekyolu, Tuşba, Muradiye, Gevaş, Özalp ve Saray ilçe başkanları olarak bugün basın açıklaması yapma gereği duyduk. Bilindiği üzere iki ay önce eski il başkanımız Sayın Mehmet Kurukcu istifa etmişti. 10 yıl partiye emek vermiş bir il başkanın istifasının kabul edilmesinden dahi rahatsızlık duymuştuk. Bizlerde aynı gün istifa edecektik, ancak eski il başkanımız ‘asla istifa etmeyeceksiniz ve partimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz’ dedi. Şimdiki atanan geçici il başkanı biz ilçe başkanları ile 70 günlük süre zarfında bir kere bile ilçe başkanlar toplantısı yapmadı. Hep dışlandık. Programlara davet edilmedik. Gelen ekibin partiyi büyütmeye değil, aslında bölmeye geldiğini fark ettik. Ama yine de partimiz zarar görmesin diye çalışmalarımıza devam ettik. Bizler partimize 6-7 yıldır emek verdik. 10 yıldır partiye uğramayan, parti üyesi olmayan insanlar şuan CHP Van’ı yönetiyor. Bizim emeğimiz göz ardı edilip dışlanıyoruz. Özellikle 7 yıl önce görevden alınan ve 7 yıldır partinin kapısını açmayan, partiyi 8 sefer mahkemelere veren kişilerin yönetimden olmasından da aşırı rahatsızlık duyduk. Bardağı taşıran son damlanın da İpekyolu, Tuba ve Özalp ilçe başkanlarımızın görevden alınıp yerlerine başkalarının atanması oldu. Bu gerekçe ile bizler Muradiye, Gevaş ve Saray ilçe başkanları olarak bugün itibarı ile ilçe başkanlıkları görevlerimizi bırakıyoruz. Ancak parti içerisinde tüzük kuralları çerçevesinde hakkımızı aramaya devam edeceğiz. CHP Van ilimize atanan geçici il yönetiminin yanlış bir karar olduğunu ve ilçeler hakkında verilen kararların yanlış olduğunun da altını çizerek belirtmek istiyoruz. Bizler sadece ilçe başkanlıklarımızdan istifa ediyoruz. Bundan sonraki süreçte partimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YAKINDA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDECEĞİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van ziyaretine değinen Beyaz, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van ziyaretinde yeni yönetim tarafından programa alınmadık. Van meslek odaları, STK’lar, muhtarlar, bölgemizin ileri gelen insanları, aşiret reisleri, imamlar davet edilmedi. Bu yeni yönetimin eksikliğidir. Bizde arkadaşlarımızla konuşarak bir kara vardık. Çünkü yeni yönetim bizimle çalışmak istemiyor. Partimizi seviyoruz ve ilimizde ve ülkemizde daha çok büyümesini istiyoruz. Ancak genel merkezde alınan yanlış karar ve bize yapılan yanlış muameleyi de tasvip etmiyoruz. İnşallah yakında olağanüstü kongreye gideceğiz. Kongrede biz tekrardan partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. CHP Van ilimize atanan geçici il yönetiminin yanlış bir karar olduğunu ve ilçeler hakkında verilen kararların yanlış olduğunun da altını çizerek belirtmek istiyoruz. Genel Başkanımızı seviyoruz, partimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29