Çelikel: Hedefimiz, yaşanabilir bir Van...

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gecelerini, gündüzlerine katarak Van'ı yaşanabilir bir duruma getirme gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Çelikel: Hedefimiz, yaşanabilir bir Van...

Van'da güzel şeyler yapacaklarını ve yapmaya başladıklarını belirten Genel Sekreter Çelikel, kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli olacak şekilde güzel planlarının olduğunu söyledi.

Kentteki basın mensuplarıyla tanışmak üzere kahvaltıda bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van'a geldikten sonra muhabbetle karşılandığını vurgulayarak, "Bizde bu muhabbete karşı, mahcup olmamak için elimizden gelen ne var ise, gecemizi, gündüzümüze katarak şehrimize değer katmaya, bu şehri daha yaşanabilir hale getirmeye, kent kültürüne sahip bir şehir haline getirmeye yönelik bir çaba, gayret içerisinde olacağız" dedi.

"ŞEHRİMİZDE GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ"

Yaptıkları çalışmaların kente değer katacağını belirten Çelikel, "15 yıl önce mülki idare mesleğine girdik. Değişik il ve ilçelerde görevler aldım. Son 3,5 yıldı, bakanlıkta görev alıyordum. 2 ay kadar önce Van Büyükşehir Belediyemize Genel Sekreter olarak görevlendirildik. Van'ı iyi biliyoruz, bu bizim için bir avantaj. Van'ın Muradiye ilçesinde 3 yıl görev yaptım. Tekrar şehrimize geldiğimizde, muhabbetle karşılandık. Bizde bu muhabbete karşı, mahcup olmamak için elimizden gelen ne var ise, gecemizi, gündüzümüze katarak şehrimize değer katmaya, bu şehri daha yaşanabilir hale getirmeye, kent kültürüne sahip bir şehir haline getirmeye yönelik bir çaba, gayret içerisinde olacağız. Bu anlamda basın önemli gücümüz. Şehrimizde güzel şeyler yapacağız. Yapmaya başladık. Ciddi bir yoğunluk içerisindeyiz. Kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli olacak şekilde güzel planlamalarımız var. Bunları yavaş yavaş vücuda getirmeye başladığımızda, hep birlikte keyfini göreceğiz. Şehrimize değer kattığını göreceğiz. Basının desteği bizim için önemli. Yapıcı her türlü eleştirinin başımızın üstünde yeri var. Van'da daha önce uzun bir zaman geçirdik. Onun inşallah kendi adımıza avantajlarını şehrimize hizmet ederken, kullanmak istiyoruz. Çünkü yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

"BU ŞEHİR GÜZEL BİR ŞEHİR"

Van'ın daha da güzel olması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Çelikel, "Yoğun bir tempo içerisindeyiz. İş sezonundayız. Şehrimizde malum iş süreçleri çok uzun değil. Maksimum seviyede gayretle, özellikle bu yaz dönemini çok yoğun ve hızlı bir şekilde geçirmeye gayret göstereceğiz. Hep birlikte Van'ımıza değer katacak işleri yapar ve görürüz. Bu şehir güzel bir şehir, yaşamaya değer, yaşanılası bir şehir. İnşallah daha da güzel olacak. Van'ı daha güzel bir şehir haline getirme gayreti içerisindeyiz. Van'da son dönemlerde hız bir değişim gerçekleşmiş. Kentleşmenin getirdiği sorunlar da bu değişimle beraber hızlı bir şekilde gelişmeye başlamış. Şehrimizde hepimizin yaşadığı bir trafik sorunu var. Bu sorunu hepimiz görüyoruz. Van'ın 4 yıl önceki Van olmadığını söyleyebilirim. Hizmet anlamında, çok güzel çalışmalar yapılmış. Şehrin gelişimi adına güzel planlamalar yapılmış. Nüfus artışıyla beraber, dışarıdan aldığımız göçle beraber, o büyümenin getirdiği sancıları, sıkıntıları da birlikte oluşturmuş. Van biraz daha yoğunlaşmış. Hem gelişmiş hem de o gelişmişlikle beraber getirdiği sorunları olan bir şehir ortaya çıkmış" ifadelerini kullandı.

"TRAFİK YOĞUNLUĞUNDAN BİZDE, VATANDAŞLARDA ŞİKAYETÇİ"

Kentteki prestij cadde çalışmalarından dolayı trafikte bir yoğunluğun oluştuğunu gözlemlediklerini belirten Çelikel, "Şuan şehir içerisinde çalışmalardan kaynaklı, ciddi bir trafik yoğunluğu oluştu. Bu konuda yüklenici firmayla da görüştük. Diğer ilgili birimlerle de irtibat kurduk. Bizde biran önce bu yoğunluğu azaltmak istiyoruz. Yasal olarak bu işin süresi var. Fakat yüklenici firmadan bir aksilik olmaması halinde çok daha kısa bir süre içerisinde bu çalışmaları bitirmeleri yönünde de, taahhütlerini aldık. Bizde bunu takip edeceğiz. Belirtilen süreler şehrimizin tolere edebileceği süreler değil. Çok kısa süre içerisinde bu çalışmaları bitirme gayreti içerisinde olacağız. Bu trafik yoğunluğundan bizde, vatandaşlarda şikayetçi. Dolayısıyla yasal olarak verilen süreler var. Bu sürelerden çok daha önce vardiyalarını arttırarak, çalışma sürelerini arttırarak bu çalışmaları biran önce tamamlayacağız. Vatandaşımız bundan dolayı sitem etmekte haklı. Bu konuda esnafımızda haklı olarak bazen sitem ediyor. İnşallah çok uzun sürmeden, bunu neticelendirmek istiyoruz" dedi.

"GEREĞİNİ YAPMA NOKTASINDA TEREDDÜT ETMEYİZ"

Van'da özel halk otobüslerinde ücretsiz kartlardan dolayı yaşanan problemlere de değinen Çelikel, "Şehir olmanın, kent olmanın getirdiği bazı şeyler var. Toplu taşıma bunun önemli unsurlarından birisidir. Birçok şehrimizde bu tip uygulamalar var ve bu uygulamalar oturmuş. Biz bunu da burada oturtmak zorundayız. Biz o yanlışı yapan, o hatayı yapan arkadaşımızı bulup, uyarmak ve bir daha yapmamasını sağlamak üzere zaten çalışıyoruz. Bu tip durumlarda bizler haberdar edilirsek, gereğini yapma noktasında tereddüt etmeyiz. Bu uygulama sadece Van'da uygulanmış bir şey değil. Birçok şehirde uygulanan ve artık rutine binmiş, kimsenin çok fazla takılmadığı bir hadise. Buralarda bu eğer bir meseli ise, biz kararlılıkla onu hal yoluna koyarız. Yaşlılarımız bizim büyüklerimiz. Biz onları görmezden gelemeyiz. Onları pas geçemeyiz. Hepimiz bir gün o yaşlara geleceğiz. Biz kararlılıkla bu yanlışı yapanlarla ilgili gereğini yapmaktan tereddüt etmeyiz" diye konuştu.

"VEKTÖRLE MÜCADELEDE GEÇEN YILLARA ORANLA ÇOK CİDDİ BİR MEMNUNİYET VAR"

Büyükşehir olarak bu yıl vektörle mücadelede iyi çalışma yürüttüklerini belirten Çelikel, "Geçen yıl sinek ve böcekten dolayı ciddi bir sıkıntı oluşmuş. Bu yıl çok şükür arkadaşlarımızın ciddi gayretiyle, özellikle sahile yakın yerlerde, vatandaşlarımızdan da çok ciddi bir memnuniyet var. Ekiplerimiz çok ciddi bir gayretle çalışıyor. Hem uçanla, hem de larvayla mücadele konusunda arkadaşlarımız ciddi bir çalışma yürütüyorlar. Bize gelen şikayetler konusunda anında oralara müdahale ediyoruz. Vektörle mücadelede geçen yıllara oranla çok ciddi bir memnuniyet var. Bu yıl aşırı bir sıcak hava var. Sıcak havalarda bu işi tetikleyen unsurlar bir tanesidir. Bu konuda ciddi bir hassasiyet gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantı çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2021, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER