Çelik: Vanspor'un başarısından mutluluk duyarız

Eski Milli Eğitim Bakanı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik, Vanspor’un Van’a heyecan kattığını belirterek, Vanspor’un başarısından mutluluk duyduklarını söyledi. Herkesi Vanspor’a destek olmaya davet eden Eski Bakan Çelik, Van’a sadece sözde değil, yürekten bağlı olduğunu ifade etti.

Çelik: Vanspor'un başarısından mutluluk duyarız

Gazetemizde yıllarca spor müdürlüğü yapan Salih Deniz’in Akdamar TV’de hazırlayıp sunduğu Spor Aktif Programına telefonla bağlanan Eski Milli Eğitim Bakanı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik, Vanspor’un bugünlere gelmesi ve Van’a heyecan katması kendilerini son derece mutlu ettiğini vurguladı.

Herkesin Vanspor’a destek olması gerektiğini vurgulayan Çelik, Vanlı olarak, Van’da yaşayan biri olarak Vanspor’un başarısının kendisini mutlu ettiğini belirtti. Türkiye’nin en büyük gölünü bünyesinde bulunduran Van’ın dünyanın en güzel şehri olduğunu söyleyen Çelik, Vanlıların Van’ın kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi.

“VANSPOR’UN BUGÜNLERE GELMESİ VE VAN’A HEYECAN KATMASI HEPİMİZİ SEVİNDİRİYOR”

Van’a yürekten bağlı olduğunu ifade eden Çelik, “Her ne kadar Van’dan uzak olsam da gönlüm hep Van’dadır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ben bir Vanlı olarak, Van doğumlu bir insan olarak, Van’da büyüyen, Van’ın ekmeğini yiyen, suyunu içen ve 3 dönem şerefle milletvekili olarak temsil ettiğim Van’a sadece sözde değil, gerçekten yürekten bağlıyım. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Van’ımız da zor günler geçiriyor. Van özellikle koronavirüsten dolayı ekonomik olarak, özellikle İran ticaretinin kapanmasıyla birlikte sıkıntılar yaşıyor. Bütün bu olumsuzluklar içerisinde Vanspor’un bugünlere gelmesi ve Van’a heyecan katması hepimizi sevindiriyor. Servet Yenitürk gerçekten başkan olduğundan beri Vanspor’a bir şahsiyet kazandırdı ve özellikle kendi şahsi servetinden, gelirinden büyük katkılar sundu. Servet Bey bunu yaparken, Vanlı olarak biz de elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Eğer bizimde karınca kararınca bir emeğimiz olmuşsa, bir katkımız olmuşsa, bundan bahtiyarlık duyarım” dedi.

“BİR VANLI OLARAK, KULÜBÜN BAŞARISI BENİ MUTLU EDER”

Van esnafının da ekonomik olarak zor günler geçirdiğini belirten Çelik, “Van’ın esnafını, tüccarını da çok yadırgamıyorum. Ekonomik şartlar hiç iyi değil. İnsanların önemli bir kısmı siftah bile edemiyor. Fakat bütün bu zorluklara rağmen Servet Yenitürk başkanlığında, yönetimde olan arkadaşlar, Van’ın ileri gelenleri üzerlerine düşenleri yapıyor. Ben şuan fiili siyasetin içerisinde değilim ama dediğim gibi bir Vanlı olarak, Van’da yaşayan biri olarak kulübün başarısı beni mutlu eder. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada yapabileceğimiz ne olursa biz hemşehrilerimizin emrindeyiz. Ne zaman davet edildiysem her zaman Vanspor’un maçlarına gittim. İnşallah şampiyon olur ve beraber bunu kutlarız. Vanspor’un masrafları üst liglerdeki takımlara göre daha mütevazidir. Takıma şimdiye kadar destek veren 20 kişi ise, biz bu 20 kişiyi 100 kişiye çıkarırsak, insanların kendilerinden yaptığı fedakarlığı da küçültmüş oluruz. Küçük küçük fedakarlıklarla, küçük küçük katkılarla ama birçok el birden uzanırsa bu işin üstesinden geliriz diye düşünüyorum. Servet Başkanım başta olmak üzere, yönetimdeki arkadaşlara sabırlar, kolaylıklar diliyorum. Başarının tesadüfü olmaz. Başarı ter kokar. Durup dururken, inşallah takımımız iyi olur demekle, inşallah demek, Allah demektir. Allah’ta diyor ki benim kullarımdan kim iyi çalışırsa beni onu başarılı kılarım. Bugün gâvurların maddi olarak bizden üstün olmalarının sebebi onlar bizden daha disiplinli çalışmışlar. Bizde çalışırsak, gayret gösterirsek, işin gereği neyse onu yaparsak, birbirimize çelme takmazsak başarırız. Van şuanda Doğu Anadolu’nun en büyük yöresine sahip ama İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e göre nispeten küçük bir yöreye sahiptir. Bizim gibi memleketlerde maalesef dedikodu ve çekememezlik fazladır. Birisi bir şeyi başardığı zaman biz onun ayağından tutup çekmeyi, eteğinden tutup çekmeyi marifet olarak kabul ederiz. Hâlbuki bir hemşerimiz eğer bir fedakârlık yapmışsa ve güzel bir şey yapmışsa, başarmışsa hiç olmazsa onu takdir edelim. Destek olmuyorsak hiç olmasa köstek olmayalım” ifadelerini kullandı.

“VAN’IN KIYMETİNİ BİLMEMİZ GEREKİYOR”

Van’a karşı objektif olmadığını söyleyen Çelik, “Gönül köprüsünün patenti bana ait. Benim bakanlığım döneminde biz Doğu ve Güneydoğu’dan Batı’ya, Batı’dan Doğu’ya 100 bin öğrenci taşımıştık. Birbirlerinin evlerine misafir olmuşlardı. Çok anlamlı olmuştu. Van tarihi özellikleri olan bir şehir, Van tabi güzellikleri olan bir şehir, Van Erzurum kadar soğuk değil, Diyarbakır kadar da sıcak değil. Türkiye’nin en büyük gölünü bünyesinde bulunduran Van, hakikaten dünyanın en güzel şehridir. İnsan kendi şehrine karşı objektif olamaz. Ben Van’a karşı tabii objektif değilim. Ama şunun altını çizmek isterim. Ben Yeni Zelanda’dan, Avusturalya’dan, Karadağ’a kadar dünyanın neredeyse birçok ülkesini gördüm. Ama dünyanın neresine gittiysem ben Van’ı özledim. Dolayısıyla Van’ın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Eğer bir çivi çakabiliyorsak, o çiviyi çakalım. Ama hiçbir zaman yıkmayalım. Hasetlik duygularımızı ön plana çıkarmayalım, paylaşımcı olalım ve destek olalım. Bunu yaparsak birçok şeyi başarırız. Ben bir dönemde Gaziantep milletvekilliği yaptım. Gaziantep’te sanayi odası, ticaret odası, ilin bakanı, ilin milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, borsası, esnaf ve sanatkârı, Gaziantep ve Gaziantep’in menfaati söz konusu olduğu zaman sağ, sol demez, yan, kenar demez hepsi yürek birliği yapar ve bunu da koparırlar. Ben bir dönem Gaziantep’teki bu faaliyetlere öncülük etmiş birisi olarak söylüyorum. Bu Van’da niye olmasın. Gaziantep’in başardığını Van niye başarmasın. Bundan dolayıdır ki Gaziantep şuanda 7’nci organize sanayi bölgesini kuruyor. Başarının hiçbir zaman tesadüfü olamaz. Gayret lazım, emek lazım, çaba lazım, yürek birliği lazım, bilek birliği lazım, bunlar olmazsa olmaz. Bizim Vanlı hemşehrilerimize 24 saat hem kapımız, hem telefonumuz, hem yüreğimiz açık. Üç kapıda açıktır. Bunu böyle binsinler” diye konuştu.

“VANSPOR’UN DAHA İYİ YERLERE GELMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ”

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e katkılarından dolayı teşekkür eden Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ise, “Sayın Bakanımız gerek 3. Lig’de, gerekse işimdi bizlere büyük katkılar sundu. Şuanda da Vanspor için önemli arayışlar içerisindedir. Her zaman Vanspor’un yanında yer almaktadır. Kendisine emeğinden dolayı teşekküre diyorum. Hep birlikte el birliği ile inşallah Vanspor’umuzu bir üst lige çıkaracağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Vali Yardımcımızla, Edremit ve Tuşba Belediye Başkanlarımızla görüştük. Kolordu Komutanımızla görüşme gerçekleştireceğiz. Vanspor’un daha iyi yerlere gelmesi için çabalıyoruz. Yönetim Kurulu üyelerimizle önümüzdeki günlerde İstanbul’da bazı görüşmeler yapacağız” dedi. Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29