Çatak ve Muradiye’de ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ yapıldı

Van’ın Çatak ve Muradiye ilçelerinde 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Çatak ve Muradiye’de ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ yapıldı

Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi öğrencileri, ilk siren sesiyle sınıflardaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldı. İkinci siren sesinin duyulmasıyla da okulu tahliye eden öğrenciler, bahçedeki güvenli alana geçti.
Senaryo gereği okulda mahsur kalan kişi ise ilk yardım ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Tatbikatın sonunda açıklamalarda bulunan Kaymakam Akbulut, “Bölgemiz deprem bölgesi olması dolayısı ile deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenleri çok iyi idrak etmiş olmamız gerekmektedir. Doğal afetler hayatımızın vazgeçilmez gerçekleri. Bu sebeple biz önlemlerimizi almalı ve üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Deprem konusunda hepimizin bilinçli davranması gerekiyor” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı ise Van’ın deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, “Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu kapsamda ilçemizdeki bütün öğrencilerimizin katılımı ile bu tatbikatı gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi, ailelerini, vatandaşlarımızı deprem konusunda eğitmek bizlerin görevidir. Bu konuda hassas davranmalıyız” ifadelerini kullandı.

MURADİYE'DE ‘DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI’ YAPILDI

Van'ın Muradiye ilçesinde "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Türkiye'deki tüm okullarda olduğu gibi Van'ın Muradiye ilçesinde de "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Cumhuriyet İlkokulunda yapılan deprem tatbikatına Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Karalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye'nin her okulunda aynı anda saat 11.30'da siren sesi ile başlayan deprem tatbikatı sırasında öğrenciler ilk olarak çök-kapan tekniği uyguladı. Daha sonra öğretmenlerin komutları ile öğrenciler sırayla yangın merdivenlerinden inerek okulun bahçesinde uygulanan güvenli alana geçtiler.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Savar, öğrencileri güvenli alanda karşılayarak, tüm Türkiye'de yapılan tatbikatın önemine değindi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2022, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER