Çaldıranlı çiftçilere hayvan desteği verildi

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında Çaldıran'da çiftçilere hayvan desteği sağladı. Proje kapsamında Çaldıranlı çiftçilere 100 koyun desteği verildi.

Çaldıranlı çiftçilere hayvan desteği verildi

Bölgede huzur ortamının sağlanması ile hayvancılığa olan ilgi artmaya devam ediyor. Van'ın Çaldıran ilçesinde "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında 100 koyun yetiştiricilere teslim edildi.

'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesiyle, küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, başvuruları kabul edilen Çaldıranlı çiftçilere 100 koyun desteğinde bulundu.

Hayvancılık anlamında bölgede ilk sırada yer alan Van'da, huzur ortamının sağlanması ve verilen desteklerle hayvancılığa olan ilgi giderek artmaya devam ediyor.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var" projesi ile çiftçilerin hayvan varlığının artırılmasına büyük ölçüde katkı sağlanıyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29