Çaldıran'da nohut, fasulye ve mercimek hasadı başladı

Çaldıran Belediyesi tarafından ilkbaharda ekilen nohut, fasulye ve mercimekte ilk hasat başladı. Nohut, fasulye ve mercimekte ilk hasada katılan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, alternatif tarım ürünlerin yaygınlaşmasına katkı sunarak, çiftçilere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Çaldıran'da nohut, fasulye ve mercimek hasadı başladı

Çaldıran Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 'ekilmeyen arazi kalmasın' sloganıyla ilkbaharda ekimi yapılan nohut, fasulye ve mercimekte hasat başladı.

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, belediye çalışanlarıyla birlikte ekilen ürünlerin ilk hasadını gerçekleştirerek,  'ekilmeyen arazi kalmasın' sloganıyla tarıma yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ENSARİ: "İLÇE TARIMINA KATKIDA BULUNUYORUZ"

Hem tarımsal çeşitliliği artırmak hem de ekilen ürünlerin hasadını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmak için, ekilen ürünlerin hasadına başladıklarını belirten Başkan Ensari, "Çiftçilerimize verdiğimiz tarımsal desteğin yanında, belediye olarak bizzat tarım işleriyle uğraşıyoruz. Bu şekilde hem çiftçilerimizi tarıma teşvik ediyoruz hem de ekilmeyen arazilerde alternatif ürünler yetiştirerek ilçe tarımına katkıda bulunuyoruz. Bu vesileyle Allah'tan bol bereketli bir hasat dönemi diliyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yatırımlar artmalı, destekler artmalı.
Yatırımlar artmalı, destekler artmalı. - 2 yıl Önce

Tarım, tarım, tarım....Hayvancılık, hayvancılık, hayvancılık...Bu koca nüfusu beslemek için başka çözüm yok.

SIRADAKİ HABER

banner29