Çaldıran'da geleceğin kayakçıları yetişiyor

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde bulunan kayak merkezi, Nisan ayına birkaç gün kalmasına rağmen hizmet vermeye devam ediyor. Çocuk yaştaki birçok kayakçının olduğu kayak merkezinde geleceğin kayakçıları yetişiyor.

Çaldıran'da geleceğin kayakçıları yetişiyor

  Van'a yüz kilometre uzakta bulunan kentin en soğuk ilçesi Çaldıran'da kayak keyfi devam ediyor. Nisan ayına birkaç gün kalmasına rağmen yeterli kar yağışının olduğu ilçede birçok kişi kayak sporu yapmayı sürdürürken, bazıları ise kızak keyfi yaşıyor.

  İlçedeki kayak merkezinde 5-8 yaş arası birçok çocuk da imkansızlıklara rağmen bu sporu sürdürüyor. 5 yaşında spora başlayan Muhammet Çınarağaç adlı çocuk, yaklaşık 6 yıldır kayak sporu ile uğraşıyor. Okuldan arta kalan vaktini kayak merkezinde geçirdiğini söyleyen Muhammet, kayak yapmayı çok sevdiğini belirtiyor.

  4 yaşında kayak sporuna başlayan Mevlan Çınarağaç ise yaklaşık dört yıldır kayak sporu yapıyor. Muhammet ve Mevlan kardeşler babaları Orhan Çınarağaç ve dedeleri Ali Çınarağaç'ın da kayak merkezinde görevli olmasının avantajı ile vakitlerinin çoğunu bu sporu yapmaya ayırıyorlar. Kayak merkezine gelen birçok kişinin de beğenisini gören küçük çocuklar, acemi kayakçılara da kayak öğretmekten geri durmuyor.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29