Çaldıran'a yeni bir Anadolu Lisesi kazandırıldı

Çaldıran İlçesinde daha önce Meslek Lisesi olarak hizmet sunan Çaldıran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni binasına taşınırken, mevcut yer ise 3 Nisan Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

Çaldıran'a yeni bir Anadolu Lisesi kazandırıldı

  Öğrencilerin Anadolu Liselerine yönelik tercihleri önceki yıllara oranla artması, Anadolu Lisesi ihtiyacını karşılamak için birçok yeni çalışmayı hayata geçirdi.

  Van’da da yapılan eğitim öğretim çalışmaları kapsamında birçok yeni Anadolu lisesi hizmete açılırken, Çaldıran ilçesine de bu anlamda yeni bir Anadolu lisesi kazandırıldı.

  3 Nisan Anadolu Lisesi adı altında 14 derslik olarak eğitim öğretim hizmetlerinin sunulacağı binada 473 öğrenci eğitim faaliyetleri görebilecek. 

  Yeni açılan, dönüştürülen ve kontenjanları artırılan liselerin, Anadolu Liselerine yerleşemeyen öğrencilerin taleplerini karşılayacak durumda olduğuna işaret eden Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, dönüştürülen yeni okulun da yaklaşık 500 öğrenciye hitap edebileceğini söyledi.

  Çaldıran ilçesinde eğitim öğretimde okul ihtiyacının her geçen yıl daha karşılanır bir duruma geldiğine işaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gülmez, ise, mevcut okulun Anadolu lisesine dönüştürülmesinden İlçe Kaymakamı Yusuf Durani Dinç ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin büyük uğraşlar verdiğini belirterek, teşekkürlerine dile getirdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29