Bozan: Üretime yönelik yatırımlar yapılmalı

Van ve ilçelerinde bir dizi ziyaret ve çalışmalarda bulunmak üzere kente gelen Saadet Partisi GİK Üyesi Fesih Bozan, beraberindeki heyetle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette kent ve ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan GİK Üyesi Bozan, üretime yönelik yatırımların yapılması gerektiğini ve teknolojinin iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

Bozan: Üretime yönelik yatırımlar yapılmalı

Saadet Partisi GİK Üyesi Fesih Bozan, beraberindeki Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, İl Başkan Yardımcıları M. Necip Yavuzer, Mehmet Kederli, Abdüssamet Keskin, İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce ve Edremit ilçe Başkanı İdris Aksona ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüştü.

Saadet Partisi GİK Üyesi Fesih Bozan, Muhittin Aytunç, Muhammed Sabır Fırat'tan oluşan heyet geçtiğimiz hafta Van ve ilçelerinde bir dizi ziyaret ve çalışmalarda bulunmak üzere kente gelmişti.

Bu kapsamda kentteki kurum ve kuruluşları ziyaret eden heyet, gazetemizi de ziyaret etti.

BOZAN: "HALKA HİZMET, HAKKA HİZMET, ANLAYIŞINI GÖZETİYORUZ"

Sadece seçimden seçime çalışmadıklarını söyleyen Saadet Partisi GİK Üyesi Fesih Bozan, "Seçimi 4 yılda bir yeni kadrolar için yapacağız, ama bizim özellikle diğer partilerden farkımız, diğer partilerde görev alan birçok kişi, seçim dönemlerinde aday olacaklar, ondan sonra siyaseti bir geçi kapısı olarak görecekler. Seçilip, yetkili noktalara geldikten sonra kendilerine hizmet yapacaklar. Kendilerine, yandaşlarına bir servet kazandırmak için uğraşacaklar. Bizim Saadet Partisi'nin öyle bir anlayışı yok. Halka hizmet, hakka hizmet anlayışını gözetiyoruz. Biz seçimden seçime değil, her zaman çalışıyoruz. Dolayısıyla şu anda seçimler uzak da olsa, sürekli çalışmalarımızı parti olarak planladığımız gibi sürdürüyoruz. Bu çerçevede de 81 ilimizde ve bütün ilçelerimizde GİK üyelerimizin katıldığı programlar yapıyoruz. Halkla buluşuyoruz. Vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip, taleplerini alıyoruz. Bu çerçevede biz de Van'a geldik. Vatandaşlara hem kendimizi anlatma, hem de onları dinleme konusunda bir fırsat buluyoruz. Van ziyaretimizde en çok şunu duyduk; satan kişi de alan kişi de şikayetçi. Satan sattığının yerini dolduramıyor, alan kişi de fiyatlar yüksek olduğundan dolayı alamıyor. Bunlar sonuçtur. Esas olan bu noktaya bizi getiren faktörler, sebepler nelerdir, bunları görmek gerekiyor" dedi.

"ÜRETİM, İSTİHDAM, İHRACATA YÖNELİK YATIRIMLAR YAPILMALI"

Ülkede sürekli hizmete yönelik yatırımların yapıldığını söyleyen Bozan, "Devleti yönetenler doğru bir politika izlemiş olsalardı, savurganlık yerine üretim, istihdam ve ihracata yönelik doğu yatırımlar yapılsaydı, sınır ticaretinin yapılması için imkânlar sağlansa, insanlar çalışırlar ve kazanırlar. Herkesin refah seviyesi yükselmiş olurdu. Mevcut iktidar maalesef sürekli hizmete yönelik yatırımlar yapıyor. Gelişmiş olan ülkelerde, tarımdan sanayiye, sanayiden hizmet sektörüne ağırlık verilmiştir. Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde ise, tarımdan hizmete, hizmetten sanayiye geçiş yapıyorlar. Hizmet, para kazandırıldıktan sonra yapılması gereken bir şeydir. Hizmet insan hayatını kolaylaştıran unsurlardır. Mevcut teknoloji imkânları kullanılarak üretime yönelik yatırımların yapılması gerekiyor. Teknolojiyi de iyi kullanmamız gerekiyor. Bunu yapamıyorsak, tarım ve hayvancılıkta bunun gereğini yapalım. Bugün bizim ekilmesi gereken birçok ovamız var. Dağlarımız, meralarımız var. Tarım ve hayvancılıkta bile gerekli destekler sağlanmıyor ve dışa bağımlı hale geliyoruz. Etimiz, sütümüz, buğdayımız, samanımız ve mercimeğimize kadar dışarıdan alıyoruz. Niye bu hale geldik? Bugün Türkiye'nin en kolay şekilde ayağa kaldıracak alan tarım ve hayvancılıktır. Bunu bile yapamıyorlar. Dışarıdaki Hans destekleneceğine, buradaki Hasan desteklensin. Bir avuç insana 10 ayda 91 milyar lira veriyorsunuz, ama çiftçiye 2023 bütçesinde sadece 54 milyar lira ayırıyorsunuz. Bunlar vatandaşın iktidarı olmaktan çıkmış. Ülkemizde fakir ve fukaranın sayısı her geçen gün artıyor. İktidarın yanlış politikalarının sıkıntısını, vatandaş maalesef çekmektedir" diye konuştu.

"HERKES BİR ARAYIŞ, ÇIKIŞ VE DEĞİŞİM PEŞİNDE"

Her gün gelen zamların artık vatandaşı çileden çıkardığını vurgulayan Bozan, "Bugün vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde herkes bir arayış, bir çıkış, bir değişim peşinde. Birçok vatandaşımız Saadet Partisi'ni umut olarak görüyor. Masada da yine Saadet Partisi yön veren, renk veren, maya olabilecek ve ülkenin yönetiminde söz sahibi olabilecek, ülkemizin hak, hukuk, adalet alanında yaşadığı sıkıntıları çözecek, hem ekonomik anlamda insanların yaşadığı hayat pahalılığını durduracak ve işsizlerimize istihdam sağlayacak, hem de güven ve huzur ortamının sağlanabilmesi anlamında kutuplaştırıcı, ötekileştirici, ayrıştırıcı dil yerine, daha çok birleştirici ve kucaklayıcı bir üslupla insanımıza hizmet için çalışacağız ve uğraşacağız. Buna katkı sunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İLHAN: "KENTTE MEVCUT OLAN CİDDİ SORUNLAR VAR"

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, kentin sorun ve sıkıntılarını her hafta yaptıkları basın açıklamalarıyla gündeme taşıdıklarını belirterek, "10 yıldan beridir kentte mevcut olan ciddi sorunlar var. Çevre yolu, sahil yolu, arıtma tesisi gibi projeler ağır aksak da olsa yapıldı. Van Gölü'nde kısmen bir dip çamur temizliği yapıldı. Van'da en büyük sıkıntımız bugün işsizliktir. Kent Meydanı, Tekel Binası, Adliye Lojmanları gibi sorunlar var. Van'da yapılan işler yarım yamalak yapılıyor. Depremde ağır hasarlı binalar yıllarca yıktırılmayı bekledi. Halen yıktırılmayan binalar var. Van'da son yıllarda bilinçli bir şekilde yatırımlar yapılmıyor. Bundan dolayı ilimizde göç giderek artıyor" dedi.

İlhan, ülkede her geçen gün sosyal yardım alanların sayısının arttığına işaret ederek, "Bugün ülkemizde 19 milyon kişi sosyal yardım alıyor. İktidarlar gelip geçicidir, ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var olacaktır. Devletimiz, her gün borçlanıyor. Ortada bir ittifak var. Saadet Partisi'nin olduğu yerde hayır vardır. Hayra motor, şerre fren olma anlayışıyla inşallah Saadet Partisi bu meseleleri en güzel şekilde, belli bir plan ve programla çözecektir. Ülkemizde 4 gençten ikisi işsiz. Bakın 8,5 milyon üniversite öğrencimiz var. Bu öğrencilere aslında işsizlik diploması veriyoruz. Her alanda atanamayan meslek erbapları var. Atanamayan öğretmenler, avukatlar, doktorlar ve birçok meslek grupları söz konusudur. Bu atamayanlar tarım ve hayvancılıkta daha önce çalışmadıklarından dolayı bir iş de yapamıyorlar. Ülkede sıkıntılar her geçen gün artıyor. Saadet Partisi sorunları çözme noktasında vakıftır. Hem ülke genelinde hem de Van'ımızda bütün sorunların çözümü noktasında en doğru şekilde adımlar atarak, milletle istişare ederek, sağlıklı kararlarla ülkemizi tez zamanda bu enkazdan çıkaracağız" diye konuştu.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER