Bostaniçi MTAL Riders'da tarih yazdı

İpekyolu Bostaniçi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 14. MEB Uluslararası Robot Yarışmaları Riders Platformunda online ön elemelerine 471 İleri Seviye Çizgi İzleyen Robot yarışma kategorisinde Türkiye'nin köklü okullarını geride bırakarak ilk 20'ye girerek, 3 adet robotla katılım sağlama hakkı kazandı.

Bostaniçi MTAL Riders'da tarih yazdı

Daha önce Sivas'ta çeyrek final, Samsun'da Türkiye beşinciliği derecelerini elde eden Bostaniçi MTAL Robot Takımı, bu yıl 14.sü düzenlenecek olan 14. MEB Uluslararası Robot Yarışmaları Riders Platformunda online ön elemelerine 471 İleri Seviye Çizgi İzleyen Robot yarışma kategorisinde Türkiye'nin köklü okullarını geride bırakarak ilk 20'ye girerek, 3 adet robotla katılım sağlayacak.

Okul Müdürü İbrahim Seçkin koordinatörlüğünde, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Alper Görgülü, Serkan Ayhan, Kerem Yaşamalı, Adem Turan ve öğrenciler, yaptıkları çalışmalarla adından söz ettirmeyi başardı.

İpekyolu Bostaniçi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bu çerçevede MEB'in 2 yılın ardından ulusal çapta yapacağı ilk sosyal etkinlik, Şanlıurfa'da 'Göbeklitepe' temasıyla yapılacak MEB Uluslararası Robot Yarışmasına katılım hakkı elde etti.

2007'de başladığı günden bu yana MEB Robot Yarışmaları'na uluslararası düzeyde 25 bin 504 öğrenci ve danışman öğretmen katılım sağlarken, öğrenciler, 132 robotla başlayan ilk yarışmadan son yarışmaya kadar 18 bin 141 robot geliştirdi.

2017'de düzenlenen 12. MEB Uluslararası Robot Yarışması, 11 ülkeden 2 bin 834 robotla düzenlenmişti. Samsun'da 2019'da yapılan yarışmanın 13'üncüsüne de 879 kurum, 3 bin 849 robotla başvurmuş, 16 ülkenin 28 takımla yer aldığı yarışmaya 6 binin üzerinde kişi katılım sağlamıştı.

Uluslararası Robot Yarışmaları, mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu konuda farkındalık oluşturulması, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacı taşıyor.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29