Bayram ailesinin mutlu günü…

Van’da Ertuşi Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Necdet Bayram’ın oğlunun düğününe aralarında İran ve Irak'dan gelen konukların da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Bayram ailesinin mutlu günü…

Van’ın kadim ailelerinden Nejdet Bayram’ın oğlu Rızgin Bayram, Almila Dingil ile dünya evine girdi.

Rızgin ve Almila için kır bahçesinde görkemli bir düğün töreni yapıldı. İki gün iki gece devam eden düğün törenine başta İstanbul, Ankara, Şırnak, Hakkari gibi illerin yanı sıra Irak ve İran’dan da davetliler katıldı.

Farklı illerden aşiret mensuplarını bir araya getiren Bayram ailesinin düğününde muhteşem görüntüler sergilendi.

Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği düğünde Nejdet Bayram, oğulları Adnan ve Seyithan Bayram konuklarını kapıda karşılayarak, örnek bir davranış sergilediler.

Bütün davetlilerle tek tek ilgilen, hal hatır soran, bire bir düğüne katılımlarından dolayı teşekkürlerini dile getiren Nejdet Bayram, düğüne gösterilen teveccühten dolayı tüm katılımcılara minnettarlığını dile getirdi.

Bölgenin gelenek ve göreneklerini yaşatmak için çaba sarf ettiklerini belirten Nejdet Bayram, düğünlerin ve taziyelerin bölgemizde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Düğün törenine olan katılımın kendilerini memnun ettiğini ifade eden düğün sahibi Nejdet Bayram, “Oğlum Rızgin’in düğününe değerli insanlarımızın, konuklarımızın gelmesi bizi onure etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar memleketimiz olsun, ülkemiz olsun kimse bizden rahatsızlık duymadı. Elimizden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalıştık. Yurdumuzun dört köşesindeki eş, dost, akrabanın mutlu günlerine şahit olduk. Bugünde onlar bizleri yalnız bırakmadılar. Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Düğüne katılan davetliler ise, çifte mutluluklar diledi. Bölgenin önemli bir geleneği olan düğünlerin insanları bir araya getirmesi, birlikteliklerin sağlanması, insanlar arasında dayanışmayı, kaynaşmayı sağlaması açısından önemli olduğuna değinen davetliler, Necdet Bayram’ın düğününe gösterilen ilgi ve alakanın da bunun en önemli örneği olduğundan söz ettiler.

Düğüne Van’ın önemli simaları büyük ilgi gösterirken, il dışından ve yurt dışında da katılım üst düzeyde sağlandı.

Siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, aşiret ağaları, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, iş dünyasının önemli isimlerinin katılım sağladığı düğünde damada 4 milyon TL’ye yakın para takılırken, geline ise kilolarca altın takıldı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2021, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29