​Basketbol müsabakalarında takımlar kupa kaldırdı

Van YYÜ ev sahipliğinde, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Basketbol Bölgesel Lig Grup Müsabakaları gerçekleşti.

​Basketbol müsabakalarında takımlar kupa kaldırdı

Müsabakalarda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin yanı sıra Atatürk Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi basketbol takımları kadın ve erkek kategorilerinde yaklaşık 116 sporcu, 12 antrenör ve yönetici katıldı.

Programa katılan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, müsabakalara katılan tüm öğrencileri tebrik ederek amaçlarının bölge üniversitelerindeki gençleri, sportif faaliyetler kapsamında bir araya getirerek onlara spor dışında Van’ın doğal, tarihi ve otantik güzelliklerini göstermek olduğunu söyledi.

Rektör Şevli, “Bu tür müsabakaların Üniversitemizin ev sahipliğinde devam edeceğini ifade etmek isterim. Dereceye giren öğrencilerimizi ve ödül alan takımlarımızı tebrik ediyorum. Tüm sporcularımıza da Van’a geldikleri için ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, kazanan takımlara madalya ve kupalarını takdim etti. Yaklaşık bir hafta boyunca süren mücadelelerde; kadınlar kategorisinde Erzurum Atatürk Üniversitesi birinci, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ikinci ve Mardin Artuklu Üniversitesi ise üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Dicle Üniversitesi birinci olurken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ikinci, Muş Alparslan Üniversitesi üçüncü oldu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2022, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER