Başkan Yürektürk'ten bakanlığa çağrı…

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Uzman-Başöğretmenlik konusuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Uzman-Başöğretmenlik konusunun gündemi en çok meşgul eden konuların başında geldiğini belirten Yürektürk, öğretmenlerin beklentilerinin boşa çıktığını vurguladı.

Başkan Yürektürk'ten bakanlığa çağrı…

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, herhangi bir şarta bağlamadan, 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman, 20 yılını dolduran her öğretmenin Başöğretmen olması için gerekli adımların atılması ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu yargıya taşıdıklarını belirten Başkan Yürektürk, bakanlığın geri adım atmaması, sınav ve eğitimi dayatması halinde, öğretmenlik meslek itibarına zarar geleceğini ifade etti.

Başkan Yürektürk, yoğun bir yılı geride bırakan öğretmenlerin yaz tatilinde de her gün izlenmesi gereken 3-4 saatlik tekdüze videoların da artık öğretmenleri bıktırdığını vurguladı.

"BAKANLIKTAN OLUMLU ADIM BEKLİYORUZ"

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Uzman-Başöğretmenlik konusunda açıklamalarda bulunan Yürektürk, "Son dönemde öğretmen camiasını en çok meşgul eden gündem hiç şüphesiz Öğretmenlik Meslek Kanunu ve dolayısıyla Uzman-Başöğretmenlik konusudur. Öğretmenler; özellikle özlük haklarının ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkmasını uzun bir süredir beklemekteydi fakat gelinen noktada beklentiler boşa çıkmış, bir tek Uzman ve Başöğretmenliğin getirilmesiyle meslek kanunu bir nevi geçiştirilmiştir. Bu da yetmezmiş gibi Uzman ve Başöğretmenlik için sınav şartının konulması ve zaten işi eğitim olan öğretmenleri hem de yaz tatilinde saatlerce ekran başında tutmak, sözde eğitim vermek en hafif tabirle öğretmenleri incitmiş ve kırmıştır. Pandeminin ertesinde yoğun bir yılı geride bırakan öğretmenler dinlenmek için yaz tatilini fırsat bilseler de her gün izlenmesi gereken 3-4 saatlik tekdüze videolar öğretmenleri artık yeter deme noktasına getirmiştir. Türk Eğitim Sen, öğretmenlerin beklentilerine paralel olarak konuyu yargıya taşımış ve davadan olumlu sonuç beklemektedir. Bakanlık da öğretmenlik meslek itibarına katkıda bulunmak istiyorsa dava sonucunu beklemeksizin kariyer sistemini sınav, eğitim vs. herhangi bir şarta bağlamadan, 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman, 20 yılını dolduran her öğretmenin Başöğretmen olması için gerekli adımları atmalı ve mağduriyetlerin önüne geçmelidir. Bakanlık geri adım atmaz, sınav ve eğitimi dayatırsa öğretmenin kariyerini iyileştirelim derken öğretmenlik meslek itibarına zarar verecektir. Her koşulda söylediğimiz gibi güçlü bir ülke ancak iyi bir eğitimle, sağlam bir eğitim ancak ve ancak öğretmenin huzuru ve refahı ile mümkün olacaktır. Sürecin takipçisiyiz, bakanlıktan olumlu adım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Veli
Ali Veli - 2 yıl Önce

Başkanım daha iyi yerlere layıksın.

SIRADAKİ HABER