Başkan Vekili Aydın: İpekyolu'na değer katacağız

Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği atanan İhsan Emre Aydın kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tanışma toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Aydın, İpekyolu'na değer katacaklarını vurguladı.

Başkan Vekili Aydın: İpekyolu'na değer katacağız

Bir şehrin kültürünün, doğasının ve tarihinin çok önemli olduğunu belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, ilçedeki sorunları tek tek tespit ettiklerini ve çözümü noktasında çaba sarf ettiklerini ifade etti.

İlçede devam eden çalışmaların kışa girilmeden bitirileceğini belirten Başkan Vekili Aydın, sokaklardaki çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamak için diğer kurumlarla koordinasyon içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Kendisinden önceki dönemde yapılan projelerin devam edeceğini belirten Aydın, şehre değer katacak yeni projeler yapacaklarını ifade etti. Kentin tarihi, kültürel konumuna uygun işlere imza atacaklarını belirten Aydın, temel görevleri olan belediyecilik hizmetlerinin dışında da kaymakamlık olarak da asayiş ve güvenlik hizmetlerini de eksiksiz yerine getirdiklerini vurguladı.

Elite World Otel'de düzenlenen toplantıya İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İpekyolu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Şamil Görücü, İpekyolu İlçe Emniyet Müdürü Murat Fuçular, başkan yardımcıları Birol Duman, Sait Çakırtaş, Doğan Nurses ve İbrahim Yaşin katıldı.

"BİR ŞEHRİN RUHU OLMALIDIR"

İpekyolu'ndaki sorunları bitirmek için canla başla çalışacaklarını belirten Aydın, "Aslen Kırşehirliyim ama Ankara'da doğup büyüdüm. Siirt Kurtalan ilçesinde 3 buçuk yıl görev yaptıktan sonra İpekyolu ilçesine atandım. Bu zamana kadar 4 belediyede görev aldım. 20 yıldır kamuda görev alıyorum. Bundan sonra İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yürüteceğiz. İpekyolu ilçemizde sorunları bitirmek için canla başla çalışacağız. Van'da büyük bir yer.  Şehrin kültürü, doğası, tarihi çok önemlidir. Dünyanın yarısını neredeyse gezdim. Bir şehrin bence ruhu olmalıdır. Van'a giriş yaptığınızda bunu anlamanız gerekiyor. Bir şehrin kültürü, ruhu olduğu zaman daha değerli oluyor. Avrupa'da bunu görebiliyoruz. Avrupalılar iki kez dünya savaşı görmüşler ve şehirleri 2 kez baştan sona yıkılmış. Birincisinde çok ders çıkarmamışlar ama ikincisinde daha ders çıkarmak anlamıyla bir şehir hayatı yapmışlar. Van'da da göze hoş gelmeyen binalar yapılmış. Yapılan bu binalar bu ilin kültürüne, yapısına tamamen aykırı. Tarihinden uzaklaşmış binaları, bir anda yıkmanız, yeniden yapmanız mümkün değil. Tüm şehirlerde bu tür sorunlar var. Kimliksiz şehirlerimizin durumları var. Ama çok örnek olacak illerimiz de var. Bizde bunlar için çalışacağız" dedi.

"SOKAKLARIMIZIN ALT YAPILARI TAMAMEN ELDEN GEÇİRİLİYOR"

İlçede devam eden yol çalışmalarına da değinen Aydın, "İlimizdeki yol sorunuyla alakalı geldiğimden beri uğraşıyorum. Şuan İpekyolu Belediyesi'nin 3 tane sokakta açılmış ve kapanmamış çalışması var. Bu çalışmaları kış gelmeden bitireceğiz. Bu sokaklarda alt yapı, elektrik, telefon, internet, yeni su gibi hatlarının geçmesinden dolayı çalışmalar uzadı ve halkın tepkisini çekti. Bunların daha hızlı bitirmek için koordinasyon içinde çalışacağız ama bu memlekete hizmet yapılmaya çalışılıyor. Esnafımız da işleri aksadığı için doğal olarak tepki gösterebiliyor. Koronavirüs salgınından dolayı işleri düşen esnaflarımız bu konuda mağdur oldu. İran'dan turistlerin gelmemesinden kaynaklı bir dar boğaz var. Bunların tamamını haklı olarak görüyoruz. Ama çalışmalar bittikten sonra da esnaflarımız çalışmalardan memnun kalıyor. Yıllardır yapılmayan hususları gördüm. Sokaklarımızın alt yapıları tamamen elden geçiriliyor. Bunlar tabi görünen şeyler değil. Bir bina yaparsanız görünür ama alt yapı yatırımları genelde gözükmez. İnsan sağlığını öne alan bir anlayışta var. Diğer çalışmalarımızda bahar döneminden sonra mevsim bize müsaade ettiği andan itibaren gerçekleştireceğiz. Tüm kurumlar bu sokaklar hızlı bir şekilde girmiş olsa dahi, bir sokağın baştan sona bitmesi 15 gün önceye bitmiyor. Bir ayda biterse normaldir, iki ay oluyorsa çoktur ama 15 günde biterse süper. Ben böyle değerlendiriyorum. Burada iş güvenliğine de dikkat etmemiz gerekiyor. Halkımız şuan devam eden çalışmalar konusunda sabır göstersin. Kalan sokaklarımızı Allah'ın izniyle 10-15 güne kadar bitirip hizmete açacağız" diye konuştu.

"İŞPORTACILAR DA, SEYYAR SATICILAR DA EVLERİNE EKMEK GÖTÜRMENİN DERDİNDELER"

Kentteki seyyar ve işportacı sorunlarına da değinen Aydın, "Göreve başladığım günden bu yana İpekyolu ilçemizi gezerek sorunları tespit etmeye çalışıyorum. Ara sokaklarda kaldırım işgallerine dikkat etmemiz gerekiyor ama işportacılar da, seyyar satıcılar da evlerine ekmek götürmenin derdindeler. Diğer taraftan kentin kalitesini ve yaşam standardını yukarı çekmek zorundayız. Şimdi bizim maaşlarımız her ay düzenli bir şekilde hesabıma yatıyor. Fakat işportacılar, seyyar satıcılar çalıştıkları sürece evlerine ekmek götürüyor. Onlara da uygun yerler bularak mağduriyet oluşturmayacağız. Ankara'da gece konutlaşmadan apartmanlaşmayı kendi gözümle gördüm. Biz ne kentli olmayı başardık ne de köylü olmayı başarabildik. Göçlerle beraber bu sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Kaldırım işgaliyle ilgili de esnaflarımızı mağdur etmeden gereken önlemlerimizi alacağız. Biz siyasetçi değil kamu görevlisiyim. Birinin ekmeğiyle oynamak beni rahatsız eder. Gelirler artıkça, işportacı ve seyyar satıcı sorunlarının çözüleceğine inanıyorum. Belediyelerimizde istihdamı arttıracak projelerle buna destek verecek" ifadelerini kullandı.

"İPEKYOLU'NA DEĞER KATACAĞIZ"

Şehre değer katacak yeni projelere imza atacaklarını belirten Aydın, "Sinan Aslan dönemindeki projeler devam edecek. Ayrıca şehre değer katacak yeni projelerimiz de olacak. İpekyolu ilçemizde hayırlı hizmetler yapıp hayata geçireceğiz. Aynı şekilde kentin tarihi, kültürel konumuna uygun işlere imza atacağız. İpekyolu'na değer katacağız. İnşallah güzel çalışmaları hep birlikte hayata geçireceğiz. Eksikler muhakkak olacaktır. Hizmetleri yapılırken bazı sorunlar meydana gelebilir. Son tahlilde geç olsun güç olmasın düşüncesindeyim. Van'da şuan çok güzel hizmetler yapılıyor. Biz her zaman iletişime açığız. Herkesin hassasiyetlerine dikkat ediyoruz. Temel görevimiz belediyecilik hizmetlerinin dışında da kaymakamlık olarak da asayiş ve güvenlik hizmetlerimizi de eksiksiz yerine getiriyoruz. İnsanların esenliğini de attırma noktasında çalışmalarımız, emniyet müdürlüğümüz ve jandarma komutanlığımız koordinasyonunda devam ediyor. Bu anlamda kentimiz uzun yıllardır terörle anılmıyor. Bundan sonra da terörle anılmayacak şekilde istihdamı artırıcı, refahı artırıcı, çocuklarımızı, gençlerimizi doğru yola sevk edecek nitelikli politikalarımızla inşallah çalışmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2021, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER