Başkan Sezer'den bilinçli su tüketimi uyarısı…

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, gereksiz ve bilinçsiz su tüketimi konusunda vatandaşları uyardı. Başkan Sezer, herkesin kendini içme suyu problemi yaşayan insanların yerine koyarak, su tüketme alışkanlıklarını tekrar gözden geçirmesini istedi.

Başkan Sezer'den bilinçli su tüketimi uyarısı…

Türkiye geneli başta olmak üzere Van'ın da son yılların en kurak aylarını yaşaması nedeniyle, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, bilinçli su tüketimi uyarısında bulundu.

Gelecekteki Tehlike: Su Kıtlığı | TÜBİTAK Bilim Genç

Gevaşlılara tasarruf çağrısında bulunan Başkan Sezer, herkesi suyu bilinçli kullanmaya davet etti.

Başkan Sezer yaptığı açıklamada, "Yaz aylarıyla beraber, vatandaşlarımız içme suyu problemi yaşamakta. Maalesef duyarsız bir takım kimselerin, suları boşuna akıtması, içme suyunu başka alanlarda kullanmaları, su ihtiyacı olan insanların sudan mahrum kalmasına neden oluyor. Bu konuyla alakalı olarak Gevaşlı hemşehrilerimizin azami bir hassasiyet, azami bir duyarlılık göstereceğini düşünmekteyim. Hortumlarla bahçelerini sulamaya çalışan insanlarımızı uyaralım. Bu şekilde davranan insanların, bu davranışlarının neticesi, belki su ihtiyacı olan bir çocuğun bu haktan mahrum kalmasına neden oluyor. Bu konuda herkesi daha hassas davranmaya, daha duyarlı davranmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Su zehirlenmesi nedir? Suyun ne kadar fazlası zararlıdır?

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2021, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29