Başkan Say: Edremit, projelerle güzelleşiyor

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ilçenin geçmiş yıllarda da bulunduğu konum itibariyle güzel ve şirin bir ilçe olduğunu, ancak proje ve hizmetlerle çok iyi bir noktaya taşındığını söyledi. Başkan Say, "Yapacağımız yeni hizmetlerle Edremit ilimiz, bölgemiz, hatta ülkemizin en güzel merkezlerinden biri olacaktır" dedi.

Başkan Say: Edremit, projelerle güzelleşiyor

Edremit'te görevde bulundukları üç yıllık süre zarfında; millet kıraathanesinden, millet bahçesine, kent ormanından, yol ve alt yapı çalışmalarına kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Say, yeni dönemde büyük projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından 3 yıllık süre içinde gerçekleşen proje ve hizmetlerin tanıtım ve  değerlendirme programı gerçekleşti.

Hilton Otel'deki programda, önce belediye tarafından 2019-2022 yılları arasında gerçekleşen hizmetler sunum eşliğinde anlatıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından, ilçe muhtarları adına konuşan Edremit Muhtarlar Birliği Başkanı Teoman Biçek, halk ekmek, yeni yolların açılması, millet bahçesi, gençlik merkezleri, millet kıraathanesi ve daha sayılamayacak birçok hizmetlerden dolayı Başkan İsmail Say ve ekibine teşekkür etti.

 Daha sonra kürsüye çıkan Sürekli Eğitim Merkezi öğrencisi Kader Can, eğitime sunduğu hizmetlerden dolayı Başkan Say'a teşekkür ederken, belediyenin engelli öğrencilere sağladığı kolaylık ve hizmetlerinden dolayı bir teşekkür konuşması da iki özel öğrenci velisi Şahin Gültekin yaptı.

HİZMETLER SLAYT SUNUM EŞLİĞİNDE ANLATILDI

Ardından belediye hizmetleri yeniden slayt sunum eşliğinde izletildi. Slayt sunumda; üç yıllık zaman dilimi içinde ilçeye 40'ı aşkın önemli eserin kazandırıldığı anlatıldı.

Toplam 35 kilometre asfalt yol yapımının gerçekleştirildiği,125 bin metrekare kilit taşı, 46 bin metrekare bordür taşı döşendiği, 250,84 kilometre stabilize yol çalışmasının yapıldığı ifade edildi.

İlçede 40 yıllık alt yapı sorununun çözüme kavuşturulmak üzere olduğu çalışmaların anlatıldığı slayt sunumda; 9 bin metre drenaj çalışması gerçekleştiği, ihtiyaç sahibi 30 ailenin evinin bakım onarımının yapıldığı, çiftçilere 500 bin adet sebze fidesi dağıtıldığı, 240 bin adet çiçek üretiminin gerçekleştirildiği, 560 adet oyun grubu ve kamelyanın bakımının yapıldığı, kaçak yapılarla mücadele edildiği, 22 çöp aracı ile günlük 141 ton çöp alındığı, cami ve okulların temizliğinin düzenli yapıldığı, hayvan ambulansı ile hasta hayvanların yardımına koşulduğu, atık geri getirme merkezlerinin kurulduğu sunum eşliğinde anlatıldı.

Slayt sunumda belediyenin diğer hizmetlerine de yer verildi. Sıfır atık çalışmaları, geri dönüşüm çalışmaları, ahırların denetim ve yıkımları, üniversite adayı öğrencilere sunulan hizmetler, Beden eğitimi ve spor yüksekokulu kurslarına öğrenci yetiştirilmesi, taziye evlerine sunulan hizmetler, ihtiyaç sahiplerine yardım kolilerinin dağıtılması, halk buluşmaları gibi çalışmalar sunum eşliğinde davetlilere izletildi.

İLÇE BAŞKANI BAYRAMOĞLU: ÖNEMLİ HİZMETLER SÖZ KONUSU

Daha sonra söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, Edremit'in nüfusunun bir dönemler 3 bin 750 olduğunu, gelinen süreçte 120 bin nüfuslu bir ilce durumuna geldiğini ifade ederek, belediye tarafından çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini belirtti.

Bayramoğlu, slayt sunumda gösterilen hizmetlerin küçümsenemeyecek derecede önemli olduğunu belirterek, Ak Parti belediyeciliğinin övgüye değer işler yaptığını ifade etti.

Daha sonra konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kırk yıla aşkın sorunları bir anda kucaklarında bulduklarını, ama 3 yılda çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

3 yıl önce yola çıkarken 'Yeni Edremit' ifadesini kullandıklarını, birçok proje konuştuklarını söyleyen Başkan Say, özellikle alt yapı anlamında büyük bir başarı sergilediklerini dile getirdi.

BAŞKAN SAY: EDREMİT, KISA SÜREDE 130 BİN NÜFUSLU BİR İLÇE OLDU

Edremit ilçesinin 3-4 bin nüfuslu küçük bir ilçe iken, deprem sonrası TOKİ konutlarının yapımının ardından bugün 128 bin nüfuslu bir ilçe durumuna geldiğini anlatan Başkan Say, buna rağmen göreve geldikten sonra her bireye hizmetin ulaşması için gayret gösterdiklerini belirtti.

2022 yılı içinde kırkı aşkın projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Başkan Say, Çevre Yolu'nun Edremit etabının başlaması için büyük gayretler gösterdiklerini söyledi.

İlçenin bazı mahallelerinde çok sayıda ahır olduğunu, bunların çoğunun yıktırıldığını belirten Başkan Say, Şabaniye ve Cevdet Paşa Mahallelerinde yeni imar planlarının hayata geçirileceğini kaydetti.

Edremit'in sadece sahilden ibaret olmadığını dile getiren Say, kırsalda da her alanda çalışmalara imza attıklarını anlattı.

Edremit'teki Eminpaşa Mahallesi'ne de ayrı bir parantez açan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, "Eminpaşa Mahallesi ahırlarla doluydu. 36 çıkmaz sokağı vardı. Bir tarafından Van Gölü, bir tarafından hava alanı, diğer tarafta ise ana yol. Adeta bir Yeşilköy. Biz Eminpaşa'yı Yeşilköy yapacağız demiştik. İnşallah bunu da başaracağız" dedi.

SAY: 500 BİN ADET FİDEYİ VATANDAŞLARA DAĞITTIK

Başkan Say, bölgenin en büyük serasını ilçede açtıklarını, toplamda 500 bin adet fideyi vatandaşa dağıttıklarını belirterek, ilçede yeşillendirme politikasına da ağırlık verdiklerini, 300 dekarlık yeni kent ormanıyla bunu ortaya koyduklarını dile getirdi. Başkan Say, her sene oraya yeni fidanların dikileceğini de sözlerine ekledi.

Bir taraftan eser siyaseti yaparken, öte yandan sosyal belediyecilik konusunda da önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Say, engelli bireylere yönelik anlamlı çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Gençlik ve akademik kurullar oluşturduklarını, birçok konuda istişare yapmaya gayret gösterdiklerini de belirten Başkan Say, eksikliklerin tamamlanması için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Sadece Edremit'in değil, bölgenin en güzel Sürekli Eğitim Merkezi'ni hizmete açtıklarını anlatan Say, "Şu anda 500'ün üzerinde çocuğumuz burada eğitim görüyor. İnşallah yakın süre içinde başarıda alınan neticeyi sizlerle paylaşacağız" dedi.

 "YENİ PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK"

Tarım, turizm ve ticaret anlamında ilçede güzel çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Başkan Say, üç bin yıllık Şamran Kanalı'nın da korunması ile ilgili bakanlık tarafından alınan kararı davetlilerle paylaştı.

İlçede yoğun çölyak hastası olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Başkan Say, Edremit'te glütensiz kafe hizmete açtıklarını dile getirdi.

Başkan Say'ın ardından söz alan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, Edremit'te yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getirdi.

2023 yılı hedefleri arasında yeni bir Van şehri hayal ettiklerini anlatan Türkmenoğlu, bu şehri de birlikte yöneteceklerini söyledi.

Türkmenoğlu'nun konuşmasının ardından Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri tarafından canlı müzik dinletisi gerçekleşti.

Programın ardından, Başkan Say ve ekibi davetlileri tek tek uğurladı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER