Başkan Say; Basın bizim üçüncü gözümüzdür

Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki ulusal ve yerel basın mensubuyla bir araya geldi. Başkan Say, basının önemine vurgu yaparak, gazetecileri üçüncü göz olarak gördüklerini ifade etti.

Başkan Say; Basın bizim üçüncü gözümüzdür

Kız Kalesi Seyir Tepe Kafede kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Say, 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutladı. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Say, belediye olarak yapılan önemli çalışmalarını basın aracıyla kamuoyuna duyurduklarını belirterek, basından eksik yönleri konusunda kendilerini uyarmasını istedi.

Düzenlenen toplantıya Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, başkan yardımcıları Abdullah Ekinci, Ercan Karahan, kentteki ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

"BASIN ÇALIŞANI ARKADAŞLARA BİR 3. GÖZ OLARAK BAKARIZ"

Toplantıda konuşan Başkan Say, "Basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan Basın İş Kanunu'nun 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girmesi sebebiyle, bu tarihten itibaren kutlanan 'Çalışan Gazeteciler Günü'nün 61. yıl dönümü içerisindeyiz. Zaman zaman yüz yüze, zaman zaman çeşitli iletişim araçlarıyla zaten görüşüyoruz. Her konuşmamda söylüyorum; sizler aynı zamanda bizim çalışma arkadaşlarımızsınız. Yapmış olduğumuz çalışmaları sizler aracılığı ile toplumumuza duyuruyoruz. Diğer taraftan da gerek faaliyetlerimizi tanıtırken sizlerle bir araya geldiğimizde gerekse birebirde bir araya geldiğimizde birlikte sohbet ettiğim tüm gazeteci ve basın mensubu arkadaşlara şunu söylerim; Biz belediye olarak da, ben belediye başkanı olarak da tüm basın çalışanı arkadaşlara bir 3. göz olarak bakarız. Gerek şahsi çalışmalarımızı gerekse belediye çalışmalarımızı dışarıdan 3. bir göz olarak gözlemlemenizi, bu anlamda da bize hem olumlu yanlarımızı ama mümkünse daha çok olumsuz yönlerimizi, bizleri uyararak yönlendirmenizi istiyoruz. Çünkü bizim içeriden dışarıyı görmemiz pek mümkün değil. Ama sizlerin dışarıdan içeriyi görmeniz çok daha açık ve net olur. Bu noktada da gerek basın ve halkla ilişkiler müdürlüğümüz ve diğer bağlı diğer tüm müdürlüklerimiz sizlerle yoğun iletişim içerisinde çalışıyor. Biz zaman zaman 6 aylık, yıllık, son alarak 2,5 yıllık değerlendirme toplantısı yaptık. Sürekli sahadasınız, kazasız belasız inşallah 2022'nin de bu vesileyle sizlere hem mesleki açıdan, hem ailevi açıdan, hem de şahsınız açısından sağlıklı, huzurlu ve bereketli olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından, gazeteciler meslekteki anılarını paylaştı.

Program, hatıra fotoğrafının çekimiyle son buldu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2022, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29