Başkan Kurukcu: Partiyi borçsuz devrettik

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukucu'nun istifa etmesinden sonra genel merkez tarafından Van İl Başkanlığı'na atanan Av. Seracettin Bedirhanoğlu, devir teslim töreniyle göreve başladı. Devir teslim töreninde konuşan Kurukcu, partiyi borçsuz bir şekilde devrettiklerini ifade etti.

Başkan Kurukcu: Partiyi borçsuz devrettik

CHP Van İl Başkanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Mehmet Kurukcu, görev yaptıkları süre boyunca hiçbir zaman bireysel çıkar, menfaat uğruna hareket etmediklerini ve hep toplumsal çıkar menfaat düzeyinde hareket ettiklerini vurguladı.

CHP Van İl Başkanlığı'na ataman Av. Seracettin Bedirhanoğlu ise, partiye çare üretmek için geldiklerine ve çaresizlikleri tartışmayacaklarını söyledi. Çarelerin demokrasinin içerisinde olduğunu belirten Bedirhanoğlu, hiçbir zümreye, hiçbir aileye siyaset üretmek için gelmediklerini ifade etti.

"BİZ CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDEN BÜYÜK DEĞİLİZ"

Başkan Kurukcu, görevi boyunca hiçbir aş, ihale peşinde koşmadığını belirterek, "Bizler 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelerek mücadele verdik. 2011 yılında İpekyolu ilçe başkanlığı görevinde bulundum. 2014 yılında Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldum. 2015 yılında kongreyi kazanarak il başkanı seçildim. 2018 yılında milletvekili adayı oldum. Bu süreçte partiye ben ve ekip arkadaşlarım olarak gerek yöneticileri, gereke kadın kolları, gerek gençlik kolları, gerek ilçe başkanları olarak beraber mücadele ettik ve bugüne kadar getirdik. Bizden önce de partiye emeği geçen, tüm il başkanı ağabeylerime teşekkür ediyorum. Biz burada siyaset yaparken, hiçbir zaman bireysel çıkar, menfaat uğruna hareket etmedik. Hep toplumsal çıkar menfaat düzeyinde hareket ettik. Elimizden geldiğince partimizin bayrağını burada dalgalandırmaya çalıştık. 81 il başkanlar toplantısını ilk kez ilimizde yaptık. Heyetler halinde toplam 40 heyeti buraya getirdik ve beraber çalışmalar yürüttük. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nden büyük değiliz. Her zaman bizden büyüktür. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında hiçbir zaman belediyelerde iş, ihale peşinde koşmadık. Bireysel çıkar menfaatimizi bir kenara bırakıp, hep toplumsal çıkar menfaat düzeyinde hareket ettik ve partimizi bugünlere kadar getirdik" diye konuştu.

"HERHANGİ BİR KIRGINLIĞIM YOK"

Partiye karşı bir kırgınlığının olmadığını söyleyen Kurukcu, "Bugün genel merkezimizin de uygun gördüğü bir karar doğrultusunda, genel merkezimize giderek istifamı sundum. Bugün istifam asla ve asla partiye kırgınlık değildir. Ben partiliyim. Burada bulunan herkesten daha çok partiliyim. Tabii ki parti bizimle tek olmuyor. Biz bu partiyi daha da büyüteceğiz. Parti Van İl Başkanlığını bugün Seracettin beye uygun görmüştür. Kendisi buraya atamıştır. Kendisine ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum. Herhangi bir kırgınlığım yok. Çünkü ben 10 yıldır buraya bir emek verdim. Ben asla ve asla partime kırgın değilim. Gerektiği yerde bana her konuda düşen ne varsa yapmaya hazırım. Parti himayesinde olan bazı evrakları da Seracettin beye teslim ediyorum. Partimizi sıfır borçla başkanıma teslim ediyorum. Bugün sonra da buraya getirdiğimiz bayrağı, yeni il başkanımız Seracettin beye teslim ediyorum. Size başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun. Küs ve kırgın değilim. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Benim burada emeğim var. İlçe başkanlarımın, il yöneticilerimin emeği var. Yeni aramıza katılan arkadaşlarda var. Kendilerine de hoş geldiniz diyorum. Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Benim istifa nedenim başka bir partiye geçmek için değildir. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partimde siyasete devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"ÇARE ÜRETMEYE GELDİK"

Daha sonra söz alan CHP Van İl Başkanı Av. Seracettin Bedirhanoğlu ise Kurukcu ve ekibine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek, "Genel Merkezimiz tarafından bize böyle bir görev tevdi edildi. Mehmet beyin bu partide büyük emekleri var. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Biz bu partide çare üretmeye geldik. Çaresizliği burada tartışmayacağız. Çareler demokrasinin içerisindedir. Ben hiçbir zümreye, hiçbir aileye siyaset üretmek için gelmedik. Hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi'ni Van'da büyütmek için, eski arkadaşlarımızla, yeni arkadaşlarımızla, mevcut parti kadrolarımızla beraber devam edeceğiz" dedi.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIMIZDAN EN UFAK ŞÜPHENİZ OLMASIN"

Partinin çalışmalarını kaldığı yerden devam ettireceklerini belirten Bedirhanoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun teveccühü üzerine partinin yetkili organları tarafından Van İl Başkanlığı geçici yönetim kuruluna görevlendirilmiş bulunmaktayız. Görevlendirmemizden dolayı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti genel merkez yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı başka eski il başkanımız Mehmet Kurukcu olmak üzere partimizin tüm kademelerinde hizmet vermiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapmış oldukları değerli hizmetleri büyüterek devam ettirmek için var gücümüzle çalışacağımızdan en ufak şüpheniz olmasın. Ülkemizin çok zor zamanlardan geçtiği bu süreçte ilimizin ve ilimizde yaşayan insanlarımızın sorunları da maalesef büyümede devam ediyor. Genelde ülkemizde ve yerelde de ilimizde mevcut olan ve büyüyerek yakıcılığını hissettiren sorunlar yumağı vatandaşlarımızı nefes alamaz duruma getirmiştir. Vatandaşlarımızın ülkemize, siyaset kurumuna ve geleceğe dair umutlarını yitirmekte olduğu bu dönemde sorunlara kayıtsız kalmamız beklenemezdi. Bu bilinçle sorumluluk duygusuyla görev almış bulunmaktayız" diye konuştu.

"VAN'IN KRONİKLEŞEN SORUNLARI ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL"

Akılcı, sorunlara somut çözüm önerileri sunan, katılımcı ve özgürlükçü bir siyaset anlayışının Van'da hakim olması için elbirliği ile çalışacaklarını belirten Bedirhanoğlu, "Van'da yaşayan hiç kimseye, hiçbir gruba veya zümreye ön yargımız bulunmamaktadır. Bu memleketi, burada yaşayan tüm insanlarla birlikte güzelleştirmek gibi bir amacımız bulunmaktadır. Bütün vatandaşlarımızı birlikte mücadele etmeye ve Van siyasetinde yeni bir yol açmaya davet ediyoruz. Önümüzdeki süreçte il merkezimizde ve tüm ilçelerimizde mümkün olduğu kadar çok hemşehrimize ulaşarak birlikte siyaset yapma çağrımızı ileteceğiz. Dar ideolojik bakış açısının veya tüm istismar siyasetlerinin bu ile de, memleketimize de kazandıracağı hiçbir şey kalmamıştır. Akılcı, sorunlara somut çözüm önerileri sunan, katılımcı ve özgürlükçü bir siyaset anlayışının ilimizde hakim olması için elbirliği ile çalışacağız. Van'ın kronikleşen sorunları çözümsüz olamadığı gibi Vanlılar da sahipsiz değil" ifadelerini kullandı

Başkan Kurukcu çiçek takdiminden sonra partinin karar defterini, araç ruhsatını ve anahtarını, işletme defterini ve diğer demirbaşları teslim ettikten sonra partiden ayrıldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2021, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER